Bolest kolene při obezitě

Bolest kolene při obezitě

gelča  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
Dobrý den.Na úvod musím příznat,že jsem hodně obézní,je mi 56 let a pracuji 35 let jako zdravotní sestra u lůžka a již asi 6 let mě pobolívají kolena a byla mi zjištěna počínající artroza. Před 3 týdny při vystupování z autobusu jsem pocítila prudkou bolest v koleni a od té doby se to jen zhoršuje.Každý krok, každý pohyb,i v noci,vyvolá prudkou bolest a v kloubu cítím bolestivé křupnutí,mám pocit, že to musí být i slyšet.Hned druhý den jsem navštívila ortopedickou ambulanci,ale na RTG prý významnější změny nejsou patrné a doporučeny mi byly analgetika,obklady, Chondrosulf.Jelikož ani po týdnu bolest neustoupila. byla mi do kolene aplikována směs kortokoidu s Mesocainem, opět bez efektu. Bolest je hlavně na levé straně kolena, pri delší zátěži bolí i vše okolo,Diclofenak moc nepomáhá. Po třech týdnech už jsem to bolestí nemohla vydržet a požádala jsem závodní lékařku o P.N. nyní jsem 5 dní doma,ale děsím se další návštěvy lékaře,ke kterému,stejně jako do zaměstnání, cestuji 70 minut se 4 přestupy MHD. Prosím o radu,jak dál postupovat. Je event. poškození zjistitelné třeba na magn. rezonanci. Uznávám,že pohled na obézní pacientku není moc příjemný,a taky co by při své váze chtěla,že,ale už jsem z té bolesti a z toho,že nejsem schopna jiné činnosti,než základních hygienických úkonů, unavena. Omlouvám se za dlouhý elaborát,snad to ten internet unese a já si aspoň takto můžu postěžovat,když už mě můj lékař slyší, ale neposlouchá.
gelča  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
Bohužel se mi potvrdily obavy,které jsem při psaní dotazu měla.Za 1.již Vámi vytvořený název mého příspěvku je zavádějící, protože obezita je sice velký problém,ale nyní je větším problémem náhle vzniklá,prudká a dosud trvajíci bolest. Nemůže snad obézní člověk utrpět úraz a mít např. prasklý meniskus??? A za druhé si myslím,že toto forum není určeno ani tak lidem s problémy,ale hlavně jako prostor pro reklamu.Jak jsem i při svém věku naivní! Po uveřejnění mého dotazu mi sice nepřišla žádná rada, nebo odpověď,zato jsem obdržela mail s reklamou. Bohužel mě ani tak netrápí vrásky, jako ta bolest. Asi to nebude uveřejněno, ale to už je mi,jako i vše ostatní, jedno.
prim. MUDr. Jiří Selucký  |  Basic member  |  Traumatologie  |  Přerov
  • 355 odpovědí
  • 6 Likes
hm. Taky jsem obézní, taky mne bolívají nosné klouby z přetížení. To co popisujete je ale opravdu spíš úrazový děj s možností prasklého menisku , s potížema akcentiovanýma váhou. Co s tím , vzhledem k nadváze je askp obtížnější, takže pokud bolí, vyžádejte si NMR vyšetření, které by z 80% mohlo objasnit situaci. Pokud bude jistá lese menisku, askp tam, kde to umí a jsou ochotní. Pokud z NMR nebude jistá lese menisku, a budou trvat potíže (přez to že moc nechodíte, odpočíváte), k askp taky, kortikoidy opakovat je pro vás cesta do pekel, ostatní možnosti při potížích jak popisujete také. Trpělivost. Občas chodím na internu a taky musím někdy pevně držet skus zavřený.