Bolest na vnitřní a vnější části kolene

Bolest na vnitřní a vnější části kolene

refi  |  návštěvník  |  Praha
Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda nemáte tušení co může způsobovat bolesti na vnější a vnitřní straně kolene ? Bolest citím pouze pokud je koleno v 90°-180 ° a zatlačím na chodidlo které je zrovna bud v nějaké rotaci a nebo jakoby podvrtnuté. V normální poloze to v koleni neboli. Normálně bych to neřešil ale při jízdě na snowboardu to docela dost často bolí. Bolí mě i třeba se postavit z "bobku" z maximální flexe nahoru... v tom momentě mě to bolí od vnější části kolene až do lýtka. Nevíte oč se jedná ? Problémy začali právě na tom snowboardu v zimě.. a mam pocit že mi i častěji přeskakuje češka. Díky za odpověď
FYZIOklinika s.r.o.  |  Basic member  |  Praha
  • 297 odpovědí
  • 12 Likes
Dobrý den, jde o bolesti vazů z přetížení. Při jízdě na snowboardu je typický postoj v rotaci kolenních kloubů. Doporučuji Vám terapii rázovou vlnou na oblasti měkkých tkání (vazy, ale i svaly mající funkční vztah k bolestivému místu).

Máme s rázovou vlnou velice dobré zkušenosti nejen v léčbě bolestivých kolen z různých příčin.

Přeji brzké uzdravení, Mgr. Iva Bílková
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Radek Z.  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 1 odpovědí
Ahoj. Na snowboardu teda nejezdím, ale měl jsem stejné bolesti při lyžování. Minulý měsíc jsme jeli s partou do alp, tak jsem z toho měl strach, že 10 dnů lyžování nezvládnu. Kamarádka mi doporučia priessnitzův zábal a kloubní mazání priessnitz. Tak jsem tam každý večer poctivě koleno opečovával a bylo to dobrý. Teď jsem zjistil, že mají i výživu v tabletkách tak to chci preventivně taky užívat.
prim. MUDr. Jiří Selucký  |  Basic member  |  Оrtopedie  |  Přerov
  • 355 odpovědí
  • 6 Likes
Dobrý nápad. Nejlepšího efektu dosáhnete při aplikaci rukou kamarádky. :-)
jari  |  návštěvník  |  Jihočeský kraj
  • 2 odpovědí
Dobry den,mam dotaz ohledne leveho kolene. Pri kleku mam palivou bolest v koleni,spise smerem k vnejsi strane.Takze klek nepripada vubec v uvahu. Tyto problemy mam asi ctyri mesice.Nyni jsem na MD,ale v lednu nastupuji do zamestnani a tento problem bude vadit. Co s tim?
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 12 Likes
Zdravím,
korespondenčně lze těžko soudit příčinu Vašich potíží, koleno chce vidět, vyšetřit, udělat ultrazvuk, stanovit diagnózu. Vzhledem k tomu, že stav trvá již 4 měsíce, potíže se asi neuklidní samy, spíše naopak. Najděte si zkušeného ortopéda ke konzultaci. Do ledna musíte být v pořádku, i kdyby se koleno muselo udělat umělé :-)
prim. Moster, Revmacentrum
Honza D.  |  návštěvník  |  Královéhradecký kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Při fotbalu se mi podvrtnulo koleno a od té doby s ním mám problémy. Byl jsem u zdejšího lékaře, ale bohužel mi pouze řekl, že mám něco s vnější stranou meniskusu ať tomu dám klid. Klid jsem tomu dal, ale stále mě to trápí při větší zátěží se mi to koleno podlamuje a bolí z obou stran kloubu. Nevíte, co by to mohlo být ?.. díky za odpověď