Bolest v kolenou při sedání

(Diskuze k tématu Bolesti kolen)

Bolest v kolenou při sedání

Dobrý den, je mi 36 let a pracuji ve stoje. Poslední měsíc mě bolí obě kolena, horní a postranní část čéšky, jen při pohybu nahoru-dolů(sedání, podřep, chůze do kopce ...). V klidu, při stání či chůzi bolest necítím. Zkouším teď různé přípravky na bolest. Ale chtěla bych se zeptat, jestli mi prospěje spíš klidový režim, nebo pohyb. Ráda chodím a vím, že třeba na bolest zad moc nepomáhá válení se na gauči, jak to praktikuje můj hekající manžel.
Také jsem navštívila jedno diskusní fórum na toto téma a jedné paní tam kdosi na bolest kolen odpověděl, že má disfunkci ledvin, což mě jako diagnóza udivilo ... Děkuji Zdeňka

16.10.2011 19:22

Probíhá odesílání formuláře

Bolest kolene při sezení

dobrý den,
je mi 15 let a když někde dlouho sedím nebo nemůžu natáhnout nohy tak mě začne bolet pravé koleno (pod čéškou) a je na ohmat studené. když sem stím byl na chirurgii řekli mi ať 14 dní nesportuju. nepomohlo to. bohužel v poslední době koleno bolí pořád.

9.5.2012 12:57

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
RE: Bolest kolene při sezení

Zdravím,
na chirurgii se zpravidla řeší úrazy pohybového aparátu, což není Váš případ. Ve Vašem věku bývají potíže nejčastěji z poruchy chrupavky pod čéškou, ale příčina může být i zcela jiná.
Vhodnější je vyšetření na specializovaném ortopedickém pracovišti.
prim. Moster, Revmacentrum

9.5.2012 15:55

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?