Bolest kyčlí od sportu

(Diskuze k tématu Bolesti kyčle)

Bolest kyčlí od sportu

Dobrý den.
Od 5 let dělám závodně karate, v 11 letech jsem skončila, byla jsem na operaci srdce WPW syndromu. Ve 13 letech mi karate začlo chybět a jako úplně zdravá jsem mohla začít zase cvičit. Ale začala jsem cvičit 4-krát v týdnu, prokládala to jízdou na bruslích a dalšími sporty, až mě najednou začla trápit bolest v kyčlích. Různé křupání a vibrace. Se sportem jsem zvolnila, ale bolest přetrvávala. Šla jsem do nemocnice, udělali mi RTG a pan doktor mi pořádně neřekl, co s tím je, ale řekl, že je mám přetěžované a musím přestat se sportem. Naprosto jsem se zhroutila. Dala si 4 měsíce pauzu a ted chodím aspon 1 měsíčně na nějaký trénink, abych úplně od sportu nevypadla, ale chybí mi to :-(. Zajímalo by mě, co vlastně s kyčlemi vůbec mám a co by se s tím dalo dělat. Ve 14 jsem byla na tom RTG a ted je to 2 roky. Bolest a vibrace skoro ustoupily, ale stále mě bolí, když cvičím víc. Mohli byste mi, prosím, poradit??? Děkuju moc za odpověd

26.8.2010 10:02

Probíhá odesílání formuláře

RE: Bolest kyčlí od sportu

Dobrý den, zřejmě vám nezbyde než se opravdu intenzivního sportování vzdát a provozovat sport pouze rekreačně, s tím, že nebudete ignorovat bolesti- jsou to signály vašeho těla, že je třeba přestat.Intenzivní sportování jednoduše zdravé není, dochází k přetěžování pohybového aparátu, v případě nosných kloubů jde nejčastěji o rozvoj artrózy-degenerativního onemocnění s poškozením chrupavky, které není vyléčitelné a může vést až k invalidizaci a nutnosti náhrady kloubu.Přesný nález by vám měl říct lékař dle RTG, šlo -li o artrózu, dá se dle RTG snímku určit její stupeň (závažnost).

27.8.2010 20:38

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Nemyslím si, že je třeba aktivně sportovat. Spíše nesouhlasim s odpovědí, kteerou jsi dostala. Před rokem, mě začali moc bolet obě kyčle. Začalo to bolestí třísla, která byla nesnesitelná. Po mnoha vyšetřeních mi sporotvní ortoped řekl, že mám artrozu uz ve svém věku. Bude mi 22. Poté jsem se dostal opravdu k odborníkovi. Jmenuje se Doc. Tomáš Trč. A je to nejlepší ortoped co u nás je a snad i šestý nej. na světě. Ukázalo se, že mám vyrustký na kyčlích, které vznikli nadměrným sportovaním. Na zákroku jsem byl v říjnu s levou nohou a do teď se doléčuji, ale bolest kyčle není ta co jsem měl. Je to prostě pooperační stav. Doporučuji za tim lékařem zajít. Pokud bude zájem pošlu kontakt.

10.2.2011 23:14

Samozřejmě jsem chtěl napsat, že není třeba se sportem aktivně skončit :-)

10.2.2011 23:16

Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?