Bolest chodidel po fotbale

(Diskuze k tématu Bolesti nohy)

Bolest chodidel po fotbale

Dobrý den,

je mi 32 let, od malička hraju fotbal na amaterské úrovni (2x tydně trénink a o víkendu zápas). Poslední měsice mám velké problémy s nohama.

Po zátěži (trénink nebo zápas) mě hrozně bolí nohy, nejdříve chodidla (uprostřed), poté postupně přechází na kotníky a někdy i kolena (z boku). Pokud si dám pár dní odpočinek, tak bolest odezní. Teď jsme měli 2 měsíce přestávku a byl jsem úplně bez bolesti, o víkendu byl první trénink a opět se bolest po zátěži vrátí.

Můžete mi prosím poradit ?

Děkuji

18.1.2012 17:46

Probíhá odesílání formuláře

RE: Bolest chodidel po fotbale

Dobrý den, může jít o počínající patní ostruhu nebo propadlou klenbu, doporučoval bych Vám vyhledat ortopeda. Patní ostruha lze velice dobře řešit pomocí rázové vlny nebo propadlou klenbu kvalitní sportovní vložkou do bot na fotbal.
S pozdravem V.Kovalovský

18.1.2012 17:58

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den,doporučuji po tréjninku přístrojovou či manuální lymfodrenáž (regenerace svalu po zátěži, relaxace, urychlení metabolismu odpadních látek ze svalu)
V případě, že máte problém svalový (přetížení úponu šlach v chodidle) doporučila bych terapii rázovou vlnou.

Mgr. Iva Bílková
www.fyzioklinika.cz

18.1.2012 19:47

Dobrý den, bez vyšetření vašínožní klenby, chůze , odrazu , dopadu, odvinutí plosky mě napadá pouze rada s řádným rozcvičením a protažením dolních končetin, včetně volby vhodné obuvi pro sálovou kopanou či terén na kterém hrajete.
Potíž s amatérským sportem je také ten, že pohybový aparát je zatěžován bez předchozí kondiční přípravy nárazově. Potom mohou svaly na zátež reagovat bolestí.
Jana Šimonková
www.fyzioterapeut.com
mail:simonkova@fyzioterapeut.com

21.1.2012 08:04

Dobrý den,

bez řádného vyšetření pohybového aparátu nelze určit, kde je problém. Jedná se o přetížení dolních končetin a je třeba, nechat se vyšetřit rehabilitačním lékařem či fyzioterapeutem, který rozhodne o dalším postupu. Můžete se obrátit na naše pracovišttě.

S pozdravem Mgr. Renata Léblová, fyzioterapeut

23.1.2012 21:07

Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?