Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak postupovat při léčbě ITBS. Už se mi to vrátilo podruhé při delším běhu, doběhl jsem zpět i s bolestí a nyní to velice bolí. Jelikož hodně sportuji potřeboval bych se zbavit této bolesti co nejrychleji (posledně to trvalo 14 dnů). Četl jsem, že je důležité protahování a že se má ledovat. Je ještě nějaký další způsob, jak se rychle zbavit tohoto problému?
Děkuji za odpověď
- Indikace
- Diskuze
- Lékaři a kliniky
Léčba ITBS
(Diskuze k tématu Bolesti nohy)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
DDObrý den, pro léčbu ITBS je nutný pravidelný a právný strečink dolních končetin ( spíše důležité v prevenci), při silné bolesti je většinou nutné uvolnění zkušeným fyzioterapeutem, který s touto problematikou má zkušenosti. 2-3 uvolnění ITB by měly Vaši bolest výrazně zmírnit nebo odstranit. Případně je možná i terapie rázovou vlnou, pokud by bolesti byly hodně intenzivní. Do budoucna je většinou nutný správný strečink a posílení svalů stehna.
Dobrý den, ITBS je typický problém pro běžce či cyklisty. Pro snížení napětí doporučuji navštívit fyzioterapeuta, který zhodnotí Váš pohybový stereotyp (vzhledem k tomu, se se Vám obtíže vrací bude pravděpodobně chyba v "používání" těla), nastaví napětí svalů v oblasti pánve, kyčle a kolene, tak aby byly ve vzájemné koordinaci.
Dále doporučuji léčbu rázovou vlnou, která má velmi dobré úspěchy v léčbě pohybového aparátu.
Užití kinesiotapu zde také je velice vhodné.
Přeji mnoho zdraví v novém roce, Mgr. Iva Bílková
www.fyzioklinika.cz
Doporučuji tapeing nebo akupunkturu a dobrou fyzioterapii.
Nováková
Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?