Pálení a bolest zápěstí

Pálení a bolest zápěstí

vladenka18  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
Dobrý den, mám docela náročnou práci, kde se nejvíce namáhají ruce. Jsem pravačka a mám bolest v zápěstí, celé zápěstí mi pálí, bolí a jakoby svědí, ruka ani prsty mi nenatíkají. Chci se zeptat, jestli to mohou být karpály, nebo je to něco jiného? Děkuji za odpověď Štenclová
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 12 Likes
Zdravím,
bez klinického a RTG vyšetření jde o ryzí spekulaci.Může jít o postižení jak nervů, tak i kloubů. Neváhejte a nechte se řádně vyšetřit.
prim. Moster, Revmacentrum
Bc. Václav Kovalovský  |  Basic member  |  České Budějovice
  • 99 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den,
myslím, že u Vás půjde o chronický zánět šlach. Samozřejmě, že bez vyšetření nelze přesně říci, k lékaři by bylo vhodné zajít.
edulanda  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den.Po porodu dcerky(15 MĚS.)jsem měla bolest zápěstí,které na nějakou dobu polevilo a teď se to vrátilo ve větší intenzitě.V zápěstí mě chvílemi pálí až štípe a na boku mi dokonce nateklo (na straně kde je malíček).Mám i problém něco zvednout,protože je ta ruka slabá.Chci se zeptat co to může být, kde stím jít a zda potřebuji mít doporučení od obvodní doktorky?Děkuji moc za odpověď.
MUDr. Kateřina Šochová, Rehabilitační centrum Šenov  |  Basic member  |  Rehabilitační a fyzikální medicína  |  Šenov
  • 38 odpovědí
  • 9 Likes
Dobrý den, nejspíše se bude jednat o zánět šlach v oblasti zápěstí (vzhledem k souvislosti s porodem a dle popisu bych si typla na M. Quervain). Navštivte ortopeda nebo rehabilitačního lékaře. Než se k nim dostanete, zkuste zápěstí mazat mastmi s protizánětlivým účinkem, udržujte ruku pokud možno v klidu, neaplikujte teplo.

Krásný den, s pozdravem MUDr. K. Šochová.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX