Vliv Miluritu na plodnost muže

(Diskuze k tématu Dna – arthritis urica, arthirtis uretica)

Vliv Miluritu na plodnost muže

Dobrý den,
je mi 24 a dnou trpím cca 3 roky, ale lečím se na ní teprve půl roku. Obvodní lékařka totiž nedokázala diagnostikovat učebnicové příznaky dny (oteklý palec na noze, bolest, která začíná pozdě v noci a nesnese ani peřinu). Sdělil mi to až lékař, který ji zastupoval, když měla dovolenou, při mém 2. akutním dnavém záchvatu. Sportuji 2x týdně a při výšce 182cm a váze 78kg jsem si tedy dnu přivodil spíše častým pitím ještě v pubertě a snad i dědičně(žlučové a ledvinové kameny v rodině, 2 strýcové měli dnu).

Tento 2. akutní záchvat začal před 3měsící a v porovnání s prvním před cca 3 roky, ustupoval pomaleji, byť už jsem tentokrát používal správné léky na správně diagnostikovanou nemoc. Bolest už nyní ustoupila úplně, ale kloub u palce levé nohy, i když už není tak oteklý, kůže už není napnutá a lesklá, tak je pořád zvětšený. První 2 týdny co jsem trpěl bolestmi, jsem bral Milurit 300 předepsaný lékařem a poté, co se to začalo zlepšovat, mi byl předepsán Milurit 100, který mám brát 1x denně po zbytek svého života.

Prosím tedy o radu, vztahující se na stále se nezmenšující se kloub u palce, zdali se dá udělat něco navíc pro urychlení hojení a zmenšení té boule na kloubu, případně některým chirurgickým zákrokem(četl jsem článek, kde zmiňovali vysátí tekutiny obsahující kyselinu močovou přímo z kloubu). Dále mě a mou přítelkyni také trápí Milurit 100, který musím brát po zbytek života. V mnoha článcích i zahraničních publikacích jsem se dočetl, že obecně léky na udržování kyseliny močové v krvi, tudíž i ty na dnu, mají negativní vliv na plodnost.

Předem Vám moc děkuji za rady a připomínky

3.10.2011 09:27

Probíhá odesílání formuláře

Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?