Otok po poranění vazů v kotníku

(Diskuze k tématu Podvrtnutý kotník)

Otok po poranění vazů v kotníku

Dobrý den,
na konci března jsem si při sportu potrhala vazy a jeden venkovní přetrhla. 10 dní vždycky každý druhý den jsem chodila no kontrolu do nemocnice - dělali mi RTG, držné snímky a podobně, aby se rozhodli, že teda operace nebude. Dostala jsem sádrofou fixaci bez došlapu na 5 týdnů. Bohužel jsem k tomu dostala do lýtka i trombozu ( momentálně jsem jištěná Warfarinem ) Každopádně 30.4. mi sádru sundali a řekli, že teda s tím mám sama opatrně cvičit. Žádné rehabilitace, žádná ortéza nic. Chůze je celkem dobrá, jen teda mám problém, že mi kotník z obou stran dost otéká.. tak poslední 3 dny. Nevíte čím to může být a zda s tím mám zajít k lékaři?
Děkuji za informace

14.5.2010 11:27

Probíhá odesílání formuláře

RE: Otok po poranění vazů v kotníku

Dlouhodobé problémy s kotníkem
Dobrý den,
rád bych znal Váš názor na mé dlouhodobé potíže se zlomenym kotníkem. Je tomu asi 5 let, kdy jsem si na volejbale po vyskoku zlomil kotník. V nemocnici mi dali kotník do sadry a po pár týdnech léčba v nemocnici sundáním sadry skončila. Kotník byl oteklý a bolestivý, tak jsem navštívil mileho doktora. Ten mi rekl ze to bude dobre ale Stav je stále neuspokojivý . Při každé návštěvě mileho doktora mi bylo ze to bude lepsi a nakonec jsem se dověděl, že se s tím nedá nic dělat se slovy možná se to po létech zpraví. Dodnes se musím vyvarovat takřka všech sportů a po zátěži je kotník oteklý a bolestivý. Při chůzi se cítím jistě než mě začne omezovat bolest. Mastičky a chlazení kotníku uleví, ale druhý den je to to samé. Po pravde receno neznam slovo nejde a a milemu panu doktoru uz neverim .

Prosim o kontakt na PANA Dockora ktery by mi mohl pomoci

Zde je kontakt na mne :

Email : zadychladislav@hotmail.com
A telefon : +353862390865

Dekuji moc Zadych Ladislav

20.4.2011 22:22

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
Obvyklá doba otoku

Dobrý den, před 2 týdny jsem si při sportu poranil kotník. Podvrtla se mi noha a slyšel jsem i lupnutí. Noha se mi přetočila dozadu. Poté jsem do večera v pořádku tak nějak chodil, večer jsem ještě nohu zaledoval, ale ráno mi noha natekla a špatně se mi našlapovalo. Jel jsem na úrazovku, kde mi dali na výběr sádru či ortézu. Vybral jsem si ortézu. Dnes po 2 týdnech mám stále otok a díky ortéze i zevnitř kotníku, kde otok nebyl. Chtěl bych se zeptat zda je normální, že otok ještě nezmizel, nebo zda mám navštívit lékaře. Děkuji za odpověď

8.5.2011 21:56

Kvalitní  (19)    Nekvalitní  (0)
RE: Obvyklá doba otoku

Zdravím,
dost nelogický dotaz - pokud jste byl ošetřen a byla naložena fixace jste byl jistě pozván na kontrolu. Nebo chcete říci, že Vám byla naložena ortéza a "nazdar?"
www.revmacentrum.cz

9.5.2011 05:59

RE: Obvyklá doba otoku

Pardon,nedostatečně jsem se vyjádřil. Samozřejmě že mi byla nařízena kontrola, ale až po 4 týdnech, při komplikacích mám nařízeno kontrolu ihned. Tudíž mě zajímá, zda je normální, že mám otok po 2 týdnech(doktor říkal, že po týdnu zmizí) ještě větší než na začátku nebo zda byste v tomto případě navštívil doktora ihned. Proto mě zajímala obvyklá doba otoku.
Děkuji za odpověď

9.5.2011 15:18

RE: Otok po poranění vazů v kotníku

Dlouhodobé problémy s kotníkem
Dobrý den,
rád bych znal Váš názor na mé dlouhodobé potíže se zlomenym kotníkem. Je tomu asi 5 let, kdy jsem si na volejbale po vyskoku zlomil kotník. V nemocnici mi dali kotník do sadry a po pár týdnech léčba v nemocnici sundáním sadry skončila. Kotník byl oteklý a bolestivý, tak jsem navštívil mileho doktora. Ten mi rekl ze to bude dobre ale Stav je stále neuspokojivý . Při každé návštěvě mileho doktora mi bylo ze to bude lepsi a nakonec jsem se dověděl, že se s tím nedá nic dělat se slovy možná se to po létech zpraví. Dodnes se musím vyvarovat takřka všech sportů a po zátěži je kotník oteklý a bolestivý. Při chůzi se cítím jistě než mě začne omezovat bolest. Mastičky a chlazení kotníku uleví, ale druhý den je to to samé. Po pravde receno neznam slovo nejde a a milemu panu doktoru uz neverim .

Prosim o kontakt na PANA Dockora ktery by mi mohl pomoci

Zde je kontakt na mne :

Email : zadychladislav@hotmail.cz
A telefon : +353862390865

Dekuji moc Zadych Ladislav
Prosim muzete mi poslat kontakt na odbornika s ktrerim bych se mohl zkontaktovat pred prijezdem do CECH
Dekuji jeste jednou Zadych Ladislav

19.6.2011 23:03

Kvalitní  (5)    Nekvalitní  (0)
Oteklý kotník

Dobrý den,
Před měsícem se mi stal úraz s kotníkem. Špatně jsem došlápl a to tak, že jsem šlápl hranou chodidla a přepadl jsem přes něj. Měl jsem to silně bolestivý-nedalo se toho ani dotknout, v místě kde se to podlomilo modré, kotník rozsáhle oteklý. Stahoval jsem si to a používal mast proti otokům.Chtěl jsem se zeptat, ted´ to mám stále trochu oteklé, při chůzi bolest necitím žádnou, ale když si stoupnu na hranu nohy tak to cítím jak to tahá. Při silnějším doteku kotníku to také cítím. Je to normální, nebo bych s tím měl něco dělat ?
Děkuji

13.1.2012 13:10

Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?