Pred 15 mesiacmi som utrpela úraz, pri ktorom mi praskol kalkaneus. Dlaha, sádra, rehabilitácie... po x-tých sťažovaniach sa na bolesti a opúchy, výmene 3 lekárov, MRI ukázalo, že mám pretrhnuté väzivá a rozsiahle pozápalové zmeny. 8 mesiacov od úrazu som podstúpila Artroskopiu členka, kde brúsili kalcifikáty, prišívali väzy... Po 3 dňoch som šla domov. Členok naďalej opúchal, bolel, bez ortézy sa nedá fungovať. Po ďalšej zmene ortopéda - na traumatológa /4 mesiace/ mi bolo oznámené, že z dôvodu nestabilnosti členka podstúpim plastiku väzov. Pri skiagrafickom vyšetrení mi lekár oznámil, že mi bude musieť brať štep, ktorý bude následne vkladať do členka a bude musieť sošróbovať ihlicu s píšťalou, nakoľko sa ihlica pri pohybe veľmi odsúva od píšťaly. Momentálne som vybrala 3 injekcie SINOVIALu do kĺbu a bolesti sa zhoršili.
Termín operácie sa blíži, ale dodnes mi nikto nepovedal, ako dlho budem v nemocnici, ako pochodím s tou stabilizáciou členka a aká bude následná rehabilitácia.
Po 15 mesiacoch bolestí a výmene jedného lekára za druhého mám obavy a rada by som vedela, do čoho idem.
Plastika vazů kotníku
(Diskuze k tématu Podvrtnutý kotník)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Zdravím,
z dotazu není příliš zřejmé o jaký typ plánované operace se jedná. S největší pravděpodobností jde o zpěvnění kosti hlezenní a kosti bércové - tzv. artrodéza. V tomto případě ja aplikace Synovialu neracionální.
www.revmacentrum.cz
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Viem len toľko, koľko som napísala :( plastika väzov a aplikácia šróbov. Členok je nestabilný.
Viete mi dať vedieť aspoň približnú dĺžku pobytu v nemocnici?
Zdravím,
na zákrok se musíte podrobně informovat, je to povinnost lékaře pacienta řádně poučit a vysvětlit mu princip a účel operace. Neváhejte se zeptat!
Plastika vazů a šroubování mi nejde moc dohromady.
Buď se jedná o plastiku vazů - ta lze být zpravidla dělána bez šroubů, nebo se jedná o artrodézu - zpevnění kloubu, ta se šroubuje.
Pobyt v nemocnici je zpravidla 5-10 dní.
www.revmacentrum.cz
Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?