Dobry den pane MUDr.
Mela bych k Vam dotaz pred 2 rokama jsem mela tezky uraz kotniku kdyz jsem sla na tramatologii bylo mi receno,ze stim nemam nic,ale po 14 dnech od urazu se to zhorsovalo tak jsem tam sla znova a to mi rekli,ze mam pretrzene vazy v nartu.Tak mi to dali do sadry,kterou jsem mela 3 az 4 tydny pak nastoupila RHB a leky tlumici bolseti,kdyz jsem toto rekla svemu ortopedovi tak ten rikal,ze to meli operovat i na dalsich oddelenich mi rikala,ze toto zraneni meli operovat.Ale ten problem je ten,ze mam doted velke problemi a hlavne bolesti toho nartu nekdy se stane,ze nemuzu na nohu stoupnout bez pomoci FH a i dotek na nart je bolestivy lekari,ktery to ma jaksi na starost o tom vi a ten jen ceka ja jen nevim jak dlouho mam jeste trpet bolestmi leky nesmim kvuli alergii.RHB jsem od urazu mela vypsanou nejmim 4x a melo to jen uspech cca na 14 az 21 dni a pak se to opet ozvalo.Co se da s tim tedy jeste delat Dekuji s pozdravem sl.Lenka Cechova
Přetržené vazy a zanedbaná léčba
(Diskuze k tématu Podvrtnutý kotník)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Zdravím, Lenko,
po přetržení vazů hlezenního kloubu, jak uvádíte, může být následek nestabilita hlezenního kloubu (kotníku). V důsledku této nestability je kloub trvale drážděn a bolí. Nejlépe bude, když se necháte řádně vyšetřit na ortopedickém pracovišti. Speciální RTG vyšetření (stress test) nebo ultrazvukové vyšetření může zjistit stabilitu nebo nestabilitu kloubu (viklavost kloubu) a příčinu Vašich potíží. Podle výsledku těchto vyšetření lze následně doporučit léčbu.
www.revmacentrum.cz
návštěvník
Počet příspěvků: 16
Dekuji pane MUDr.Mostere
Ja uz nevim totiz,kteremu lekari verit mam pomerne blbe zkusenosti lekar,ktery to jaksi hlida tak ten mi to chce fixovat ortezou kvuli tomu,ze vaz by se tim mel zpevnit,ale to nevim zda to tak muze byt,ale delal mi scintigrafii a tam bylo zjisteno,ze mam zvysenou metakarpalni aktivitu a me uz to i vadi jelikoz mi to brani jak pri praci tak i ve skole chtela bych se jeste zeptat zda byste mi mohl tedy nejakeho lekare v tomto oboru poradit a na RTG,ktery byl delan v cervnu tak tam je zjisteno,ze mam halux 35-40° vboceny plus artroza I.stupne sl Lenka Cechova
Zdravím, Lenko,
u Vás jsou, zdá se 2 problémy :
1. Hlezenní kloub
2. Vbočený palec
Jedno nesouvisí s druhým.
ad l. Je potřeba určit příčinu potíží v oblasti kotníku - to jsem Vám již poradil, jak. Následně doporučit léčbu.
ad 2. Problematiku léčby vbočeného palce v každém věku by měl zvládnout každý zkušenější ortopéd.
Zkuste se podívat na odkazy a oblíbenost ortopédů ve Vašem okolí třeba na webu : www.znamylekar.cz
www.revmacentrum.cz
návštěvník
Počet příspěvků: 16
Dobry den pane MUDr.Mostero
Uz jsme si psali ja bych se Vas chtela jeste zeptat jak dlouho se asi tak marodi,kdyz se podstoupi operace halluxu?Jelikoz moje kamaradka na tomto zakroku byla minuli rok v kvetnu a marodila s tim necelych 10 mesicu.jeto mozne?Kdyz se rika,ze je to balita pro ortopedy.
Dekuji sl.Lenka Cechova
Zdraví, slečno Lenko,
operací vbočeného palce je více než 70 druhů. Každá má svá specifita. Od nejbanálnějších, až po více složité. Od toho se odvíjí i délka léčby. Vše by Vám podle aktuálního stavu vbočeného palce měl sdělit operatér.
www.revmacentrum.cz
Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?