Dobrý den, nechala jsem se zlákat k přístrojové lymfodrenáži z důvodu zmírnění celulitidy. Paní před prvním ošetřením uvolnila ručně uzliny v oblasti krku, před druhým ošetřením již nic. Je to chybný postup a dá se řešit zprůtočnění uzlin dodatečně ručním uvolněním ( v řádu několika dnů po přístrojovém ošetření)? Děkuji
Ruční uvolnění uzlin před lymfodrenáží
(Diskuze k tématu Jak má vypadat dobře provedená lymfodrenáž)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Dobrý den. Před každým ošetřením přístrojovou lymfodrenáží, je nutné, aby obsluhující personál tzv. "otevřel" uzliny v oblasti krku, tímto otevřením dochází k uvolnění hlavního přístupu k hrudnímu mízovodu, do kterého vtéká lymfa téměř z celého těla a tím je lymfatický systém připraven na odvádění lymfy z lymfovaných partií.
Při nedodržování tohoto základního pravidla je lymfodrenáž nejen neúčinná, ale v některých případech může dojít i k vážným zdravotním komplikacím.
návštěvník
Počet příspěvků: 23
Dobry den asi bych to řekla tak..jsou to vyhozene peníze když už vám to neublížilo.Po už nemá cenu vubec nic řešit.Brožova Nada
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobry den, co sa moze stat, ked nedojde k uvolneniu uzlin pred lymfodrenazou? Vcera som tam bola prvykrat, pani ma hned zapla do nohavic a zapla pristroj.. Dnes ma priserne boli cele prave stehno, moze to byt nasledok spatne prevedeneho zakroku? Mam sa bat a ist k doktorovi?
Dobrý den. Ruční uvolnění uzlin před lymfodrenáží je důležité pro správný tok lymfy v těle. Pokud se uzliny neotevřou, lymfa nemá kam proudit a může vzniknout otok, tzv.lymfedém. Bez prvotního uvolnění těchto centrálních mízních uzlin (krční mízní uzliny, tříselné uzliny) není lymfodrenáž účinná. Doporučila bych návštěvu jiného studia, kde mají odborně vyškolený personál.
Dobrý den,
mohlo by pravděpodobně dojít k hromadění lymfy v uzlinách. Doktora navštivte, mohl by Vám doporučit další postup při terapiích nebo případně terapii ukončit.
S pozdravem
Bc. Tereza Bezděková
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobrý den, před pěti měsíci jsem týden po chřipce prodělala dvě přístrojové lymfodrenáže, paní mě hned navlékla do kalhot, žádné uvolnění uzlin se nekonalo / tenkrát jsem nevěděla, že se to musí dělat /. Po dvou dnech jsem otekla,ale za den se to upravilo, říkala jsem si, že to asi tak má být. Po druhé drenáži jsem se probudila s mravenčením celého těla a celkovou slabosti, motánim hlavy, tlaku na temeni hlavy / který jsem měla i při drenáži /. Šla jsem k doktorce, udělala krevní testy včetně na různé viry, Borelioza, chlamidie atd., moč, EEG, EKG, CT mozku a vše v pořádku, ale i po pěti měsících se necítím dobře, mám závratě, stálý tlak na hlavě a celkovou slabost. O chřipce jsem před lymfodrenáží informovala a prý to bude snad dobrý a když jsem v salonu oznámila příznaky po lymfodrenáži, že prý se s tím ještě nesetkali. Nevím co dál, jen doufám, že se to napraví a nejedná se o trvalý stav, doktorka si již neví rady, poradí mi někdo tady ? Moc děkuji Jana
| Premium member |
Korektivní dermatologie
Banská Bystrica
Počet příspěvků: 48
Zdravím.Pokiaľ sú všetky vyšetrenia v poriadku,negatívne,je vhodné spraviť si približne trojmesačnú detoxikačnú kúru,sú na to rôzne spôsoby,najdite vo svojom okolí lekára,ktorý danú problematiku ovláda.Na záver kúry je vhodná opakovaná lymfatická masáž,ale ručná a na lekárskom pracovisku.Kanátová.
návštěvník
Před každou přístrojovou i ruční drenaží musí být provedeno ruční uvolnění uzlin..po už nemá cenu tohle řešit..jedině si nechat udělat kvalitní ruční lymfodrenáž aspon jednu..
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den,
mám tedy dotaz, jak je to s pomácím přístrojem na lymfodrenáž (power Q1000)? dostala jsem ho k Vánocům, tam se o žádném uvolňování uzlin nic nepíše, před lety jsem chodila na lymfodrenáže do rehabilitačního střediska a tam také nic takového nedělali.Nikdy jsem tedy ani žádné problémy nepociťovala....
Jak si to mám provést sama doma, když si masáž provídím sama?
děkuji za odpověď
| Basic member |
Počet příspěvků: 44
Dobrý den,
uvolnění centrálních uzlin by mělo předcházet před každou lymfodrenáží, i přístrojovou. Pokud máte přístroj doma, mohla byste se naučit uvolňovat si uzliny sama, jak je tomu u pacientů, kteří jsou na lymfodrenáže dlouhodobě odkázáni.Obraťte se na zařízení, kde lymfodrenáže provozují, můžete i v našem centru.
S pozdravem Mgr. Renata Léblová
Dobrý den, uvolnění krčních a spádových lymfatických uzlin je třeba před každou přístrojovou lymfodrenáží. Pokud se jí budete chtít naučit provádět správně sama, je potřeba navštívit libovolného vyškoleného lymfoterapeuta-zdravotníka/fyzioterapeuta, který Vám ji předvede a správně zaučí. Uvedenou službu například standartně nabízíme u nás v centru. Přeji pevné zdraví v novém roce 2012.
Mgr. Iva Bílková
www.fyzioklinika.cz
Před každou lymfodrenáží je VŽDY nutné ručně uvolnit odtokové cesty lymfy - jednak uzliny v oblasti krku, ale také regionální uzliny - v tříslech pro masáž dolních končetin a dolního trupu, v podpaží pro masáž horních končetin a hrudníku. Což se bohužel vždy nedělá a může to zhoršit efekt terapie nebo i zhoršit stav. Pokud Vám někde uzliny neuvolňují, vyhledejte raději jiné zařízení.
návštěvník
Žiji zdravě již několik let a od podzimu jsem se rozhodla,že využiji ruční lymfu (celulitida na stehnech). Kůru jsem absolvovala 1 krát za měsíc - první jen nohy, další tři nohy + záda a ta poslední nohy. Před začátkem žádné rozmasírování uzlin, začlo se vždy na noze dole. Po poslední do dvou dnů viroza, která mě skolila do postele. Kromě velmi silné rýmy a kašle mi také naběhla a bolela uzlina na krku pod uchem. Souvisí to nějak s masážínebo náhoda?
návštěvník
Dobry den rada bych reagovala ale myslím že jste vubec neabsolvovala zadnou lymfatickou masaž. Bohužel setkávám se s tím dnes a denně...pokud chcete víc info ráda poradím..pokud jste z Prahy ozvěte se mi na muj email brozovanadezda@seznam.cz
S pozdravem Nada
návštěvník
Dobrý den, chtěla bych navštívit tento salón, myslíte, že jejich postup při lymfatické masaži je správný a dostačující? Beru léky na vysoký tlak díky prodělané těžké preeklamsii a bojím se, aby mi to spíše nepřihoršilo.
http://salon-ruze.cz/lymfodrenaz-pneuven.php
Děkuji Helča
Vzhledem k Vaším zdravotním problémům bych pro lymfodrenáž určitě zvolil zdravotnické zařízení, kde budou jistě vědět co dělají. Což Vámi zmiňované zařízení asi není.
návštěvník
Dobrý den, vím, že ruční uvolnění uzlin před přístrojovou lymfodrenáží je nutný. Dostala jsem však od přítele poukazy na lymfodrenáž přístrojem od společnosti BTL - Lymphastim topline, o kterém se píše, že je to "jediný přístroj, který první aktivuje lymfatické body, pak teprve dochází k samotné lymfodrenáži". Tak se chci zeptat, jestli to je náhrada za ruční masáž, nebo si mám ruční uvolnění "vydupat" ?
Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?