Dobrý den,
jsem po operaci češky - cerkláž pately.Po 6ti týdnech mi doktor doporučil operaci.Avšak na rentgen je vidět Kirchner.drát, který "přesahuje" patelu a při mírném ohybu kolena cítím ostrou bolest pravděpodobně důvodem vystrčeného drátu. Mám dotaz, co s tím dělat dále. Doktor,který prováděl operaci tvrdí,že je to správné.Mám trochu pochyby o dalším postupu.
Předem Vám děkuji za informace.
Cerkláž pately a bolest při ohybu
(Diskuze k tématu Koleno - operace čéšky)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Zdravím,
po cerkláži pately vždy do jisté míry Kirschnerovy dráty přesahují čéšku.
Cvičte ohyb kolena jen do té míry, aby se kůže nad vyčnívajícím kovem příliš nenapínala, aby kov neperforoval kůži. Byl by to zdroj možného infektu !
www.revmacentrum.cz
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobrý den,
děkuji Vám za odpověď.Ještě mi dovolte dopřesnění.Popř. bych mohl poslat rentgen. Nohu téměř bohužel neohnu,takže mě zajímá jak mám rehabilitovat a kdy se přibližně vyndavají dráty (Kirschn. i "osmička").
Velice Vám děkuji za Vaše odovědi.
OK, rád se na RTG podívám
info@revmacentrum.cz
návštěvník
Počet příspěvků: 1
dobry den za jak dlouho budu moci ohybat koleno po tristive zlomenine češky 15.3 mi delali operaci po autonehode do dnesniho dne koleno neohnu bez pomoci jsem zednik a chtel bych vedet jestli budu moci tuto praci dale vykonavat dekuji za odpoved tomas
Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?