Dobrý den. Je mi 22 let, zhruba od svých 10let trpím bolestmi kolenou (levého více). Pravidelně jsem i docházela k otropedovi a bylo mi řečeno, že čéšku mám mírně posunutou nahoru ke stehennímu svalu a tudíž i odkryté kolenní vazy a značně nevyživenou chrupavku. Přidaly se i bolesti menisků. Ovšem tenkrát s ohledem na můj věk mi lékař předepsal pouze condrosulf a dále se situace nijak neřešila. Condrosulf jsem brala do 15 let a od té doby docházím na ortopedii pouze při obtížích. Většinou mi lékař doporučí klid, mazat, obklady, fixaci, popřípadě opět condrosulf. Od loňského roku se bolesti stupňují. Pocit zatuhlosti střídá "volné" koleno, boční strany kolene a jakoby za čéškou (vně) bolí bez ohledu na zátěž nebo počasí. Holenní kost mám v oblasti kolene hodně vepředu, takže když si kleknu je bolest nejsilnější. Opírám se vlasně o kost. V nedávné době se mi k bolestem kolenou přidaly bolesti zápěstí, travjí většinou týden, ale během té doby neudržím ani hrnek. Sono, rentgen čisté, obstřik nepomáhá. Je možné, že se jedná o nějakou "nemoc kostí"? Ptám se zda-li je možná jiná léčba kolen. Měla by se po tak dlouhé době udělat nová vyšetření? Je možné, že diagnóza stará 12let se změnila nebo se jedná o jev neléčitelný. Dá se to řešit operací? Jsem ještě mladá na případnou operaci? Předem děkuji za odpověď. S pozdravem Silvie
Bolesti kolenou od 10 let
(Diskuze k tématu Koleno - operace čéšky)
silvik125
návštěvník
Počet příspěvků: 1 návštěvník
9.10.2009 02:04
Probíhá odesílání formuláře
Zdravím,
bez nového odborného vyšetření se nelze vyslovit k příčině Vašich potíží pro bolesti kolenních kloubů a tudíž nelze nevrhnout léčbu a vůbec už ne prognózu onemocnění.
www.revmacentrum.cz
10.10.2009 09:28
Kvalitní
()
Nekvalitní
()
Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?Soutěž