Přeříznutí křížového vazu při operaci?

(Diskuze k tématu Operace kolene - operace menisku)

Přeříznutí křížového vazu při operaci?

Chtěl bych se zeptat, jestli je možné při operaci menisku, přeříznout křížový vaz?

4.3.2010 20:46

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Přeříznutí křížového vazu při operaci? / 4.3.2010 20:46

Zdravím,
za celých 35 let praxe jsem se s tím nesetkal, ale možné je samozřejmě úplně všechno.
www.revmacentrum.cz

5.3.2010 05:45

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Mám totiž podezření že mě při operaci menisku ten křížový vaz přeřízli. Před operací než jsem začal mít problémy s kolenem jsem lyžoval běhal a žádné náznaky přetrženého křížového vazu jsem neměl. A po operaci mě pan doktor řekl že mám ještě přetržený křížový vaz ale že to musí být staré zranění že ted se mě to stát nemohlo že by to poznal. Šel jsem totiž na operaci po měsíci od začátku obtíží s kolenem. Po operaci jsem sice po 14 dnech už odložil berle ale jeden řez na koleni se krásně hojil a už po několika dnech ani nebolel ale ten druhý to byla při menším pokrčení nohy velká bolestivá boule která se jakž takž stratila po šesti týdnech. Co si o tom myslíte pane doktore?

5.3.2010 18:05

Zdravím,
hojení ran a vyklenutí v méstě operace s přetržením vazu zcela jistě nesouvisí. Opravdu je možné, ře při operaci byl nalezen přetržený vaz. Při dobré svalovém korzetu kolenního kloubu to pacient ani nemusí přžed operací poznat.
www.revmacentrum.cz

6.3.2010 07:26

Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?