Léčba poranění menisku

(Diskuze k tématu Operace kolene - operace menisku)

Léčba poranění menisku

Dobrý den, již asi tři roky mne střídavě bolí koleno v oblasti pod čéškou. O tomto víkendu v práci bolest vygradovala tak, že při chůzi jsem měl pocit, že se mi koleno podlamuje. Dnes jsem navštívil ortopeda a dg. byla stanovena na: Laesio menisci med. genus 1. dx. Dostal jsem obstřik DepoMedrolem 0.5 ml i.a. Můj dotaz zní, jestli jde dle stanovené diagnózy laicky popsat rozsah poranění a jestli se mohu vyhnout arthroskopii, resp. jak dlouho mohu "přežívat" s obstřiky. Mám celkem náročnou práci, ale nechtěl bych o ni přijít dlouhým léčením. Je mi 24 let, již jsem v minulosti podstoupil jednu operaci výrůstku na kosti na stejném koleni, jsem bývalý házenkář, předem moc děkuji za Vaši odpověď.

8.11.2011 01:17

Probíhá odesílání formuláře

RE: Léčba poranění menisku

Dobrý den,
s informací, kterou uvádíte, není diagnóza cela jasná. Bolesti lokalizované pod čéškou nejsou typické pro poranění menisku. V případě, že předmětem otázky je doba rekonvalescence po operaci menisku, případně doba, po kterou se můžete operaci vyhnout, lze odpovědět: v případě částečného poškození menisku, který nelze rekonstruovat, může být doba rekonvalescence od 10ti dnů po 6 týdnů. Vyhýbat se operaci při potvrzené diagnoze poškozeného menisku (absence sportu, injekce) lze i několik let, ale s vědomím, že dochází ke kontinuálnímu poškozování Vašeho kolene.
MUDr. František Picek, ORP CENTRUM Praha, www.orp.cz

9.1.2012 21:50

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)

Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?