Výběr ortézy

(Diskuze k tématu Operace kolene - operace menisku)

Výběr ortézy

Dobrý den.
Jsem před operací menisku. Protože hybnost není nijak omezená, jen mírně bolestivá, spíš jako únava, chtěl bych pokračovat v rekreačním volejbale.
Je možné doporučit nějakou formu bandáže? Jak vybírat mezi ortézami?
Předem děkuji za odpověď.

14.1.2010 20:55

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Výběr ortézy / 14.1.2010 20:55

Zdravím,
po operaci menisku není nutná žádná ortéza nebo bandáž

15.1.2010 22:47

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (7)
RE: Výběr ortézy

Dobrý den, měl sem vyskočené koleno a povedlo se mi ještě k tomu poranit vnitřní meniskus vlevo dole .Doktor mi řekl , ať počkám jestli se něco nezmění a pak kdyžtak tak na vyšetření ke specializovanému doktorovi.Ten meniskus diagnostikouval i bez rentgenového vyšetření.Chi se tedy zeptat zda je možné , že se meniskus sám uzdavý nebo, zda by byla možná nějaká specializovaná ortezá či fixace na toto poranění a nebo zda v nejhorším připadě to vyřešit chirurgicky.Děkuji za odpověd Řepka

22.6.2011 20:14

Kvalitní  (4)    Nekvalitní  (0)

a ještě byh se chtěl se chtěl zepta jaká je doba hojení abych mohl sportovat. děkuji

22.6.2011 21:59

Kvalitní  (2)    Nekvalitní  (0)

snad je možné, aby se droboučké nepodstatné poranění zahojilo,lze počkat pár týdnů- šetřit koleno- a pak zatížit, při trvajících potížích jistě k ortopedovi. Osobně bych doporučoval spíš jistě k ortopedovi co nejdřív.
Orteza je "šméčko" k ničemu na tuto diagnozu v tomto stavu
Selucký

23.6.2011 11:25

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)

A mohl by jstte mi říct jaká je cca doba kdy budu moci začít sportovat.Děkuji

24.6.2011 08:30

Kvalitní  (12)    Nekvalitní  (0)

Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?