Dobrý den, v říjnu roku 2009 jsem byl na operaci s meiskem.Přišití vnějšího meniku pravého kolene.Operace proběhla v pořádku, rehabilitoval jsem 3 měsíce (o berlích, postupné zatěžování, atd.) Po této době jsem začal běhat, dělat gymnastiku, fitness.Ze začátku nic nebolelo.Ale asi po měsíci plného zatěžování mi začalo koleno dělat to samé co před operací tzn. při podřebu mi začlo přeskakovat a lupat v něm.Čím dál více se to zhoršuje,mám pocit, že je to "vyskakování" snad ještě intenzivnější než před operací.Chtěl bych se zeptat, zda je možné, že to sešití nevydrželo a co by se dalo s kolenem dál dělat?Jde znovu sešít již sešitý meniskus?Nebo jde například nějakými injekcemi koleno"spravit", popřípadě co by do budoucna znamenalo pokud by se meniskus odstranil?
Problémy po sešití menisku
(Diskuze k tématu Operace kolene - operace menisku)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Zdravím,
pokud se objevují po sešití menisku opět určité fenomény lupání a přeskakování, lze usuzovat o opětovném prasknutí menisku. Injekční léčba v tomto případě zřejmě by nepřinesla kýžený efekt. Tzv. druhý pohled do kolena artroskopií - "second look" je metodou volby.
www.revmacentrum.cz
www.razovavlna.eu
návštěvník
Počet příspěvků: 7
A jde sešitý meniskus znovu sešít?Co by do budoucna znamenalo pokud by se meniskus odstranil, nějaké omezení při sportu pořpípadě další problémy?
Zdravím,
sešití menisků je vhodné zejména u akutního poranění. Pokud již sešitý meniskus znovu praskne, další jeho záchovná léčba je již značně problematická.
www.revmacentrum.cz
Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?