Otoky kolene po operaci

(Diskuze k tématu Operace kolene - operace menisku)

Otoky kolene po operaci

Dobrý den, už je to rok a kousek, co jsem po operaci kolene (přišívali mi vazy), ale stále se mi stává, že mi koleno z ničeho nic otéká a po větší zátěži i nepříjemně bolí (buď po větší zátěži, či když je dlouho v klidu). Chci se zeptat, zda-li byste mi nemohl doporučit něco, po čem by tyto příznaky odezněli... předem děkuji za odpověď.

5.4.2010 10:23

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Otoky kolene po operaci / 5.4.2010 10:23

Zdravím,
otok kolenního kloubu po námaze znamená určitou vnitřní poruchu kloubu, kterou se kloub po námaze podráždí. Nutno koleno znovu pečlivě vyšetřit a stanovit příčinu těchto stavů.
Hezké velikonoce :-)
Revmacentum

5.4.2010 10:26

Kvalitní  (3)    Nekvalitní  (0)

Děkuji za odpověď (sice ne moc příjemnou...) a také přeji Hezké Velikonoce :o)

5.4.2010 10:34

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
RE: Otoky kolene po operaci

z vlastní zkušenosti mohu doporučit Wobenzym. Před půl rokem jsem byla na operaci s kolenem a lékař mi ho doporučil. Říkal, že jsou s ním většinou všichni moc spokojení. Uposlechla jsem, koupila si balení po 800 tabletách a užívala ho po dobu tří měsíců 3x6 denně. zkuste to navrhnout svému lékaři.

18.3.2011 11:34

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)
Otoky kolene po operaci menisku

Dobrý den, jsem téměř 3 měsíce po operaci menisku, chrupavky a zabroušení kosti. Do dnešního dne koleno otéká a nevím, zda je to normální. Již 3x jsem byla na punkci a vždy jsem dostala nějakou uklidňující injekci, která měla působit na zlepšení hojení. Koleno mě stále pobolívá a je oteklé. Prosím je to v normě? Jak dlouho po operaci se koleno hojí? Děkuji lh.

30.8.2011 08:23

Kvalitní  (18)    Nekvalitní  (1)
Otok po ASK kolene

Dobrý den chtěl bych se zeptat pred 5 dny jsem byl na ART kolene kde mi byl meniskus přišit bolesti mam mirne a treba jen jednou za den,ale mám to otekle není to nic hrozneho jen se chci ujistit jestli je to bězne po teto operci děkuji.

15.3.2012 08:03

RE: Otok po ASK kolene

Zdravím,
po artroskopické revizi je otok zpravidla obvyklý a může jít ještě o přítomnost krve v kloubu. Jistě půjdete za svým operatérem na kontrolu a zjistí se příčina. Po přišití menisku šetřete kloub chůzí s pomocí francouzských holí a limitovanou zátěží, aby mohlo dojít ke zhojení menisku.
prim. Moster, Revmacentrum

15.3.2012 09:15

Hezký den přeji--v prosinci to byly 2 roky po TEP kolena...Mám neustále bolesti,vytahovali mi z z okolí vodu,pořád mi to tzv.hoří,bolí kolem celého kolena-ty měkké tkáně..Po kontrole a rtg.kolena,mi ortopéd řekl,že KOLENO j e vpořádku,,a ty měké tkáně,že mě budou bolet stále!!!Ale byla jsem v lázních s lidmi,kteří také byli po TEP kolena --a tyto problémy neměli..Prosím--můžete mi poradit?Děkuji.Marie.

29.4.2012 09:10

2 roky po operaco je stav dávno stabilisovaný, výrazné bolesti nejsou obvyklé. Je třeba hledat, proč je máte, dle všeho pocházejí z kolena . Někdo musí napřed najít proč a co vás to bolí, potom teprve lze řešit, co s tím dál. Z vašeho textu není jasné, zda někdo a jak hledal, ale v podstatě stejně po netu rozhodně nejde situaci dořešit.
Takže zdá se, že je třeba najít ortopeda, který vám na vaše dotazy odpoví přesněji , problémy bude řešit, pokud lze. To hledání ( toho do dořeší proč a pokud jde vyřeší problémy) bude složité, ale...

29.4.2012 09:31

Kvalitní  (2)    Nekvalitní  (0)

Děkuji Vám moc za odpověď.Při předminulé návštěvě mi z kolena vytáhli na ortopedii vodu-pan doktor řekl,že to nevypadá,že by tam byl zánět...a s tím mě poslal domů.Při minulé návštěvě jsem mu řekla,že bolesti mám stále,navíc,když jsdou silnější,mám i zvýšeno teplotu--necelých 38oC.Odpověděl mi,že KOLENO je vpořádku,a ty měké tkáně-že se s tím musím naučít žít...Ale to přece tak nejde--abych měla bolesti přes den i v noci,a neustále mi dávali léky na utišení(oxycontin).To přece NENÍ ŘEŠENÍ!Když jsem mu řekla,že dle mě by bylo vhodné se podívat CO to způsobuje a řešit to,,,tak mi řekl,že ON je ortopéd,né já...Nikomu,opravdu nikomu nepřeji ty bolesti,které mám STÁLE.Marie.

29.4.2012 09:58

Dobrý den.Mám podobné problémy.V lázních jsem se dozvěděla o magnetické rezonanci a ortopeda jsem požádala o toto vyšetření.Vyšetření ukázalo problémy a jsem objednaná na další artkoskopii.

7.5.2012 15:38

U mně je "problém" ten,že jsem téměř od Ostravy a TEP kolena mi dělali v Brně,tak musím jezdit až tam a můj ortopéd v Brně kontroly řeší JEN rentgenem a říká,KOLENO SE OHÝBÁ A TO JE PRO NĚHO DŮLEŽITÉ...a když mu NEUSTÁLE říkám o bolestech kolem toho umělého kolena-tzv.měkké tkáně,otéká,hoří,bolí nehorázně,,,tak mi říká"s tím se musíte smířit!!!Tohle mi řekne profesor,který se ohání tím JAKÁ je kapacita,ale pacienta nechá v bolestech a NEŘEŠÍ TO!!!Mám 57 let a NECHCI denodenně a celé noci trpět těmi velkými bolestmi...Už mě to deptá i psychicky...Chtěla jsem jít k jinému ortopédovi,ale ŽÁDNÝ DOKTOR mě nevezme-protože vždy slyším,že TEN,KDO DĚLAL TEP KOLENA,TAK ZODPOVÍDÁ I za další stav-i za stav KOLEM kolena!!!Takže už opravdu NEVÍM CO MÁM DĚLAT--jíst vyšší a silnější tbl.od bolesti a opiáty přeci NENÍ ŘEŠENÍ!!!Musí se přeci odstranit PŘÍČINA BOLESTI!!!A je mi smutno z toho JAK JE ten profesor arogantní vůči mé osobě.Nechce "uznat",že bolesti opravdu mám obrovské--HO TO NEZAJÍMÁ-JAK MI DOSLOVA ŘEKL!Ano,tak mi to řekl-řekl,že ON MI DAL UMĚLÉ KOLENO a ať jsem vůbec ráda,že ho mám...Jenže,než jsem měla to umlělé koleno,tak jsem sice měla bolesti,ale NÉ TAKOVÉ,JAKO MÁM TEĎ--teď je mám neustále!!!Přála bych JEMU,aby měl ty bolesti,pak snad-píšu SNAD měl i jiný přístup k pacientům...A jestliže ho práce nebaví a je mu lépe v parlamentu,tak tu práci nemá vykonávat-myslím práci ortopéda,a má být JEN v Parlamentě a ortopedii přenechat doktorům,kteří s pacienty jednají opravdu slušně a snaží se jim pomoci.Jedu k p.prof.v červnu a jestli mě "odbyde" OPĚT jen rtg.snímkem a nenabídne ŘEŠENÍ mých bolestí,tak jsem odhodlána na něho podat stížnost.A je mi už úplně jedno,CO se bude dít dál...protože HORŠÍ už to nemůže být,než to mám te´d-myslím tím ty bolesti...Děkuji za Váš příspěvek-vytisknu si ho i s příspěvkem od pana doktora-ortopéda,který mi na můj dotaz odpovídal...a to vše si vezmu sebou do Brna--SNAD to prof.dojde,že EXISTUJE ŘEŠENÍ--a né jen rtg....Rtg.taky neukáže vše...A když už mám i teploty-od doby,kdy mi dal umělé koleno-přes 2 roky!!!,tak to už o "něčem" v ypovídá...Teploty mám i 38oC--nachlazená nejsem==vše pochází od "kolena".Děkuji a přeji hezký den.

7.5.2012 17:32

Dobrý den, paní Marie

je mi líto, že máte stále bolesti nicméně nejste sama, kdo mívá problémy po TEP kolene. Pokud věříte na "staré babské rady" nicméně fungující, doporučuji vyzkoušet obklad ze studeného tvarohu. Dobře vytahuje horkost a snižuje bolestivost a otok.

Výborně zabírá i lymfodrenáž (u přístrojové lymfodrenáže se musí volit nižší nastavení tlaku v oblasti citlivého kolene, případně vzduchovou komoru v oblasti kolene vyřadit z programu).

Přeji brzké noci bez probuzení, Mgr. Iva Bílková
www.fyzioklinika.cz

7.5.2012 18:16

Hezký den a díky za radu....Já celé 2 roky od operace "leduji" koleno,,abych vůbec mohla přežít den...S tím tvarohem to zkusím-děkuji moc za radu.Marie.

8.5.2012 11:21

Já sice nejsem po TEP, ale po 2 nepovedených artroskopiích a následnému zatuhnutí kolena. Můj ošetřující lékař mi dokonce po půl roce té jeho "pseudoléčby" řekl, že už neví, co se mnou a ať si najdu jiného doktora. Takže co mi zbývalo jiného. Šla jsem na jiné pracoviště a požádala jiného lékaře o další léčbu. Pravda, nejdřív jsem si vyslechla, co po něm vůbec chci, ať si jdu tam, kde mi to takhle zkazili, ale radši jsem zatnula zuby a tomuto novému lékaři na to stačil jediný den, aby poznal, že mám Sudeckův syndrom. Dobré to není, koleno mám oteklé, lesklé, teplejší, mám velké bolesti, ale bohužel z toho, co jsem pochopila, člověk se musí snažit si pomoct hlavně sám, zařizovat si vyšetření, případně si je i zaplatit a nenechat se odbýt tím, že to nejde, shánět informace, protože většina lékařů předepisuje jen analgetika, max. pošlou na RTG a tím to končí, ostatní vyšetření jsou drahá a oni za to dostávají pokuty od pojišťoven. A jak člověk není do 2 měsíců po operaci fit, tak už ho považují za otravný hmyz :-( Jestli chcete, ozvěte se mi na mail: silently@post.cz.

7.5.2012 18:30

Pro:silently@post.cz.
Nejde mi odeslat e-mail na tuto Vaši adresu--je správná?Děkuji.Marie

8.5.2012 07:58

Paní Majko, mail je správný: silently@post.cz, možná jste zkopírovala i tu tečku za "cz".

8.5.2012 08:32

Máte pravdu--ale už e-mail letí k Vám...Díky moc.Majka.

8.5.2012 08:47

Dobrý den,Vaše potíže mi odvahu nepřidaly:-( Mám jít na operaci, ale váhám kam.Neslyším první stížnost na Brno,tak asi dám na radu svého lékaře a půjdu kam mne posíllá.Váhám ale, protože zatím po injekcích a s prášky chodím.Chůze je ale někdy docela obtížná i bolestivá.Vám přeji, aby se podařilo vyřešit a odstranit ty potíže.Pěkný den MK

8.5.2012 10:35

Dobrý den--já mám s Brnem VELICE ŠPATNÉ zkušenosti,,ale taky záleží na KOHO narazíte--myslím tím ,který lékař Vás bude operovat.Ten můj mě sice operoval,ale další ho nezajímá...a jeho arogance neuzná,že by něco mohl ON udělat špatně..i když výsledky vyšetření odpovídají tomu,co už více,než 2 roky říkám já--že se NĚCO kolem kolene děje...mám neustále bolesti...a jíst silnější a silnější opiáty,to není řešení..teď mi voperovali EPI přímo do páteře,přes který si píchám léky od bolesti...ale to taky NENÍ řešení napořád.

17.5.2012 08:18

Dobrý den přeji.
PROSÍM CO MÁM DĚLAT???Mám po TEP kolena neustále bolesti v okolí kolena-tzv.měkké tkáně,koleno hoří,bolí,otéká,SCINTIGRAFIE skeletu potvrdila patologický nález v oblasti pravého kolenního kloubu-zvýšená osteoblastická aktivita v pravé patele,,ale MUDr.,který mi dělal TEP ho tento nález nezajímá,dělá mi jen rtg.a nechce ani uznat,že mi OPRAVDU kolem toho kolena bolí,hoří,otéká.
Chtěla jsem jít k JINÉMU ORTOPÉDOVI,ale ten mi řekl,že mě už žádný jiný ortopéd nevezme-že to musí dořešit MUDr.,který dělal TEP kolena,,jenže ten nemá zájem.
Prosím --na KOHO SE MÁM OBRÁTIT??Přeci není možné,abych měla celý den bolesti,v noci kvůli bolestem ani nespala...
Už si opravdu nevím rady.
Děkuji za odpověď.

17.5.2012 08:13

Přikládám dokumentaci--nálezy,které potvrzují mé bolesti...Marie.

Přiložené fotografie
K tomuto příspěvku jsou přiloženy fotografie, které se zobrazují pouze přihlášeným uživatelům - pro jejich zobrazení se přihlaste anebo se zaregistrujte.

17.5.2012 08:42

Hezký den-já PROSILA se slzami v očích,aby mě pan profesor poslal na jiné vyšetření,než JEN rentgen..nezajímalo ho nic...Mám dojem,že pana prof.více zajímá členství v Parlamentě,než jeho pacienti..Je smutné,když takový doktor,který snad byl kdysi kapacita,a jeho vzdělání stálo stát nemalé peníze,tak te´d jsou takovému prof.pacienti přítěží a vůbec se nesnaží řešit bolesti-nezajímá ho to.A že trpím neustálými bolestmi,kolem kolene mi to hoří,otéká,mám i zvýšené teploty?Jeho to nezajímá.A JINDE mě na ortopedii nevezmou--to mi přímo řekli v Ostravě,že TEN,KDO DĚLAL TEP KOLENA,TAK ZODPOVÍDÁ I ZA MĚKKÉ TKÁNĚ--tudíž by to měl řešit dotyčný,,ale jak už jsem psala--toho to nezajímá!Už jsem uvažovala i o tom,že se obrátím na Lékařskou komisi,protože jsem opravdu bezradná a bolesti jsou horší a horší.

8.5.2012 11:18

Dobrý večer. Jsem 4 týdny po artroskopii kolene, už mi ho 3 punktovaly, ale koleno pořád natíká, nebolí ale je nateklé. Je to normální?nebo bych měla vyhledat pomoc kvalifikovanějšího ortopeda. děkuji za odpověď

20.5.2012 22:27

Dobrý den! Mohu se zeptat, ve které nemocnici jste byla? Mám jít také a váhám kam :-( ?? Děkuji za odpověď MK

21.5.2012 11:55

Byla jsem v novém městě na moravě

21.5.2012 17:11

Děkuji, mám jít do Šumperku a tak sháním někoho, kdo tam byl, abych se dověděla podrobnosti. Přeji Vám, aby se Vám koleno co nejdříve vyléčilo. Pěkné dny MK

22.5.2012 09:00

Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?