Biologická léčba po plastice LCA

(Diskuze k tématu Koleno - plastika předního zkříženého vazu)

Biologická léčba po plastice LCA

Dobrý den,

Jsem tři měsíce po plastice LCA, výsledky jsou pokrokové, bohužel opět s výpotkem (čistý, nažloutlá tekutina). Byla mi nabídnuta od pana doktora cituji: "Nová-biologická metoda léčby onemocnění pohybového aparátu". Zajímalo by mě kolik aplikací je třeba konkrétně u tohoto případu? Není na to už po třech měsících pozdě? A jaké jsou stím zkušenosti?

20.1.2012 12:38

Probíhá odesílání formuláře

RE: Biologická léčba po plastice LCA

Jaská biologická? co se tím myslí? ACP injekce? nebo něco jiného? těžko odpovídat.

20.1.2012 13:21

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Zdravím,
biologickou léčbou v ortopedii je myšleno využití a aplikace poznatků medicínských biotechnologií a biomedicínského inženýrství v léčbě pohybového aparátu. Jde o pozitivní ovlivnění aktivity mesenchymálních tkání (v ortopedii nejčastěji léčba chrupavky, vaziva, šlach a kostní tkáně) vlastními tkáněmi. K dispozici jsou dvě metody - léčba růstovými a protizánětlivými faktory z krevních destiček (metoda PRP či ACP) a nejnověji léčba kmenovými buňkami (MSCs).
Bližší informace na webových stránkách o léčbě těmito metodami:
www.plazmaterapie.com a www.lecbakmenovymibunkami.cz
prim. Moster, Revmacentrum

20.1.2012 14:05

Dobrý den,
patrně se jedná o aplikaci "vlastní plazmy". S touto metodou jsou zkušenosti již letité a velmi dobré. Používá se vzhledem k vysoké koncetraci zejména růstových faktorů k podpoře procesu hojení a regenerace u čerstvýcg úrazů i u chronických obtíží. Každopádně musí být vyloučen aktivní infekční zánět. Po tomto vyloučení může být opakovaná aplikace plazmy ( cca 3 aplikace) u Vás přínosem - symptomatický efekt k ztlumení produkce kloubního výpotku a podpora hojení vazivového štěpu.
MUDr. František Picek, ORP Centrum Praha - Dejvice, www.orp.cz

23.1.2012 12:17

Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?