Dobrý den,jsem 6.den po plastice zkříženého vazu.Chtěl bych se Vás zeptat zda-li mohu koleno nějak lehce cvičit(pokud ano jak) či pomalu ohýbat.Děkuji za odpověd a přeji pěkný den..
Cvičení po plastice vazu
(Diskuze k tématu Koleno - plastika předního zkříženého vazu)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Zravím,
cvičení samozřejmě je součástí rehabilitace hned po operaci plastiky PZV. Jde rovněž o důležitou prevenci komplikací - žilní trombózy. Měl jste být poučen po operaci jednak operatérem, jednak RHB pracovníkem. Ohýbání kolena je možné do úhlu, co Vám umožní ortéza. Doufám, že máte :-)
www.revmacentrum.cz
návštěvník
Počet příspěvků: 3
Dobrý den,děkuji Vám za odpověď.Ortézu jsem bohužel nedostal.Zítra jdu na kontrolu tak bych asi o ní měl zažádat,že?
návštěvník
Počet příspěvků: 3
Dobrý den..tak jsem po kontrole.Ptal jsem se na ortézu a pan doktor mi řekl,že je zbytečná..Při chůzy mě v koleni píchá.Myslím si,je je ortéza nezbytná,ale pan doktor mi řekl ne..Dá se někde koupit?Děkuji za odpověď a přeji pěkný zbytek dne..
Zdravím,
tak s tím jsem se ještě nesetkal...:-O Je až s podivem, že máme mezi sebou tak geniální operatéry, že hned náhradu vazu zahojí bez její ochrany ortézou. Je vhodná pooperační ortéza po plastice, následně je vhodná čtyřbodová ortéza pro trvalou ochranu vazu. Být Vámi, tak si ortézu striktně vyžádám. Jde o Vaše koleno, ne?:-)
www.revmacentrum.cz
Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?