Dobrý den,a letos v záři se mi stal při fotbale uraz kolene.Při ošetření mne s něho vytahli krev a bylo mě řečeno,že jsem si přetrhl křížový vaz.Byla mi doporučena plastika zatím jsem jí odložil kvůli práci a taky tomu,že je koleno bez otoků a bolesti.Mam dotaz jestli je možné sportovat s tím kolenem,kdybych si pořídil ortézu a jakou byste mně doporučili.Podotíkám,že práci s tím nemám problémy a momentálně fyzickou zátěž nemam.Jen kvůli fotbalu se mně na plastiku nechce,protože už mám druhé po plastice a taky mam 35 let.Díky za odpověd.
Sport s přetrženým vazem
(Diskuze k tématu Koleno - plastika předního zkříženého vazu)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Zdravím,
koleno po přetržení předního zkříženého vazu, nebo i po plastice nejlépe stabilizuje ortéza s konstrukcí, tzv. čtyřbodová ortéza. Příklady k nahlédnutí na našem webu, sekce ortopedie.
www.revmacentrum.cz
www.razovavlna.eu
návštěvník
Počet příspěvků: 18
Dobrý den, zkuste řešit stav zatím ortezou, vyčkejte- tedy dělejte přesto to, co děláte...
Ono by jste měl vědět, co si můžete dovolit,máte to vyzkoušené, když čekáte. Sport typu kopaná s ortezou je méně jistý než kopaná s dobře fungující plastikou. Je třeba také zvážit, že ne úplně každá plastika funguje bezproblémově a že operace je vždy nějaké riziko. Také je třeba zvážit, jak důležité jsou pro Vás vůbec rizikové sporty vzhledem k Vašemu žebříčku hodnot.
Jiří Selucký
Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?