Dobrý den již 2 roky mám přetržený vaz! Koleno mi sem tam vyskočí, týden pobolí a tak pořád dokola! Je nestabilní a cítím v něm mírnou bolest. Lékař mi napsal že by se mělo provést ACL. Má otázka zní... Stane se něco když na operaci půjdu třeba za další 2 roky??? A co je to ACL? Prosím odpovězte!
Jít na plastiku vazu???
(Diskuze k tématu Koleno - plastika předního zkříženého vazu)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Zdravím,
ACL je přední zkřížený vaz kolenního kloubu. Čím déle trvá nestabilita kolenního kloubu, která se u Vás projevuje "vyskakováním", tím více se chrupavka kolenního kloubu opotřebovává. V tomto případě bych s navrhovanou operací příliš neotálel.
www.revmacentrum.cz
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobry den,
pred asi 1.5 rokem jsem si na fotbale spatne doslap a podvrtnul koleno, po pul roce artroskopie diagnoza pretrzeny ACL, jinak menisky a ostatni v poradku, po artroskopii bylo koleno celkem v poradku jezdil jsem na kole, v lete jsem se mi pri jednom treninku(hraju zavodne florbal)koleno podlomilo, asi 14dni klid a pak vse celkem OK, ale zasel jsem ke sportovnimu lekari ktery me vystrasil ze aktivnim sportem muzu odrovnam chrupavku a menisku, objednal jsem tedy na plastiku, ale jak se blizi tak zacinam mit pochybnosti jestli je to spravne rozhodnuti, posledni tri mesice je koleno skoro bez problemu (hraju s sportovni bandazi), +/-4 florbal a 2*rotoped v tydnu, chci se zeptat jestli je nutna plastika ACL? Je mi 27let, nevim teda jak fotbal ten jsme jeste od urazu nezkousel.
návštěvník
Dobrý den, loni na lyžích jsem si přetrhla boční vaz v koleni, proběhla léčba 2 měsíce.Při arteoskopii mi byl odstraněn přetržený přední křížový vaz.Každým ortopedem,kde jsem byla na kontrole mi byla doporučena plastika př.kříž. vazu. Koleno mi za celý rok nevypadlo ani jednou.Pouze při delší chůzi např.7km mě noha bolí, stejně tak chůze na sebemenších podpadcích není pro mne vhodna.Jinak výrazné problémy nemám, proto nevím je-li operace nutná.Je mi 46let.
děkuji za odpověď
H.
návštěvník
Dobrý večer.Mám tolik let i stejné dilema,jako Vy.Rozhodla jste se pro plastiku nebo ne?Předem děkuji za odpověď.R.
návštěvník
Dobrý den,
v červenci loňského roku jsem špatně šlápla, koleno mi vyjelo do stran. Druhý den koleno oteklo a lékař mi vytáhl z kolene 40 ml krve. Následovala rehabilitace. Dle klinických vyšetření se jedná o přetržený přední zkřížený vaz. Magnetická rezonance provedena nebyla. Lékař mi doporučil ASK a případně platisku vazu. Já však váhám, protože od té doby noha zesílila, koleno neotéká, nebolí ani nevypadává, není nestabilní. Je mi 31 let, rekreačně sportuji. Prosím poraďte mi, je plastika v tomto případě opravdu nutná?
Předem děkuji za odpověď.
Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?