Dobrý den, jsem tři týdny po plastice LCA (hamstring). Často čtu o selhání plastiky, např. jejím natažením při nesprávné rehabilitaci. Můžete mi prosím poradit, čemu se vyhnout, aby se štěp nenatáhl? Cvičím 3x denně zhruba 15 minut (propínání, ohýbání do 90st., posilování stehenních svalů zvedáním natažené operované končetiny jak vleže na břiše tak na zádech či krčením končetiny vleže na břiše). Na nějakém diskuzním fóru jsem četla, že se štěp může natáhnout při dlouhodobém sezení se skrčenou operovanou končetinou, je tomu skutečně tak? Děkuji za odpověď.
Natažení štěpu při plastice LCA
(Diskuze k tématu Koleno - plastika předního zkříženého vazu)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Zdravím,
předpokládám, že je po plastice naložena pooperační ortéza s nastavením maximálního stupně ohnutí a natažení. S takto upravenou ortézou můžete dělat cokoli. Vhojení štěpů je možno s výhodou urychlit i aplikací růstových faktorů z krevních destiček z vlastní krevní plazmy.
www.revmacentrum.cz
www.razovavlna.eu
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Děkuji za vyjádření. Ortézu jsem dostala, při chůzi a dlouhodobém sezení ji používám. Při cvičení stehenních svalů ji nemám, aby svaly mohly lépe pracovat. Svaly posiluji jen vahou končetiny.
V tomto případě by to mělo být vše OK. Tedy Kolenio natahovat do 0 st., ohýbat do úhlu, na kterou je nastavena ortéza.
www.revmacentrum.cz
www.razovavlna.eu
Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?