Píchání v koleni po plastice vazu

(Diskuze k tématu Koleno - plastika předního zkříženého vazu)

Píchání v koleni po plastice vazu

Dobrý den,
jsem mělsíc a půl po plastice předního křížového vazu. Týden už chodím na rehabilitaci. Při určitých cvicích v poslední době cítím velmi nepříjemné píchnutí. Operovali mi levé koleno a zmíněné píchnití cítím malinký kousek vpravo od čéšky. Chápu, že tento popis je velmi neohrabaný, ale zajímalo by mě zda-li to nemůže být nějaká vážnější komplikace.
Mám ještě jeden dotaz. Včera jsem šel po ulici, chůze už prakticky bez berlí, a trochu mi to ujelo na ledu, necítil jsem žádnou bolest, ale měl jsem takový ten špatný pocit, že to koleno je nestabilní. Mám tedy dotaz, jestli to signalizuje nepovedenu operaci nebo to je důsledek toho, že mi svaly na noze velmi ochabli a neposkytují koleni oporu.

předem děkuji za odpovědi

pěkný den

19.2.2010 13:44

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Píchání v koleni po plastice vazu / 19.2.2010 13:44

Zdravím,
potíže, které uvádíte jsou zřejmě z přetrvávajícího lehkého zánětu kloubní nitroblány kolenního kloubu po operaci - plastice vazu.
Jestliže chodíte v tomto čase ven bez ochrany kolenního kloubu řádnou ortézou, je to přímo ohrožení plastiky. Jinak samozřejmě po operace vyhubnou stehenní svaly, které je nutno docvičit !
www.revmacentrum.cz

19.2.2010 16:38

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Děkuji za odpovědi, má doplňující otázku týkající se výše zmíněného ohrožení plastiky, je tedy možné, že jsem tím podklouznutím tu operaci znehodnotil? Bezprostredně po podklouznutí ani ted necítím žádnou novou výraznou bolest pří cvičení ani, když je noha v klidu.

děkuji za odpověd

19.2.2010 17:20

Zdravím,
možné je samozřejmě všechno. I když lehkým podvrtnutím je to nepravděpodobné. Bude rozhodovat klinické vyšetření. Teď již nic nenaděláte...
www.revmacentrum.cz

20.2.2010 07:49

Píchání v koleni po plastice LCA

Dobrý den,

za 5 dnů to bude 2 měsíci po plastice LCA. 10 dní už chodím bez berlí a mám ortézu s pohyblivým kloubem. Doma, na krátké vzdálenosti, "chodím i bez ní".
Včera mě v koleni, neohrabaně řečeno - někde ve prostřed - spíš ze zdola, píchlo. Pak se to opakovalo, tak jsem ten den chodil o berlích. A dnes zase, aspoň 5x. Je to docela bolestivé a dokonce se mi to stalo i při sezení, když jsem s nohou jen hnul. Je to nějaký špatný příznak? Děkuji, Sirotek.

8.6.2011 20:28

Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?