Bolesti kolenou při změně počasí

(Diskuze k tématu Koleno - stabilizace čéšky)

Bolesti kolenou při změně počasí

Dobrý den,
je mi 30 let a potřeboval bych poradit kam se jěště obrátit. Zhruba 3/4 roku trpím bolestmi kolenou a to obě najednou, nejhorší to je při změnách počasí. Podle vyšetření lékařů (nezávisle na sobě) mi uhýbaj obě češky dostrany. Mám zasebou artroskopii pravého kolene, kde se na nic nepřišlo akorát mám (snad to je správnej název) condyl jiného tvaru ale neměl by to být problém je to růstová vada. Byla mi doporučena léčba homeopatií kterou jsem okamžitě vzdal. Léčím se na DNU a úspěšně již sní nemám problém a přišlo se na ní právě kůli kolenám v krevním obraze.Částečnou úpravou jídelníčku a braním Miluritu o DNE ani nevím. Borelióza se v krvy a ani u homeopatky :) nepotvrdila. Nyní zkouším elektro masáž která mi na cca půl dne zmírní bolesti.Bolest bych dal na stupnici 1-10 na číslo 1 (1 - 1,5 a 1 = nejmenší) ale přesto trvá nonstop denně(závisle na počasí) míň když je hezky.
Předem děkuji za radu.

12.6.2009 14:20

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Bolesti kolenou při změně počasí / 12.6.2009 14:20

Zdravím, Vladimíre,
metabilické onemocnění "dna" s problémy s Vaší čéškou zřejmě nesouvisí. Vrozeným tvarem kloubní plochy stehenní kosti čéška, jak uvádíte, "uhýbá do strany".
Jestliže jste již po artroskopii, je léčba vhodnou speciální bandáží metodou volby současně s léky užívanými ke zlepšení kvality chrupavky.

www.revmacentrum.cz
www.razovavlna.eu

14.6.2009 08:40

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Děkuji za reakci, dost jsem uvažoval o ortéze nevím jestli to je to samé jako speciální bandáž. Oba lékaři (ortopéd,rehabilitační lékař) to zatim nedoporučujou spíš mě od toho odrazovali. Kůli tomu aby právě češka nebyla tlačena do protipohybu co by byl jěště horší problém, aspoň já jsem to tak pochopil. Podle rehalibitačního lékaře by šlo skusit přitáhnout sval a donutit tím češku aby byla usazená správně, ale je to jen loterie a nemusí to být to pravé. Tak nevím.

15.6.2009 11:05

Správně jste to pochopil. K dispozici je speciální ortéza, která brání jednou pelotou, aby čéška nevybočovala ze správného směrtu (nesubluxovala). Tato ortéza se může nasadit ihned a nemá žádnou konraindikaci. Soudím, že samotné posílení svalů je naprosto nedostačující.
www.revmacentrum.cz
www.razovavlna.eu

15.6.2009 21:37

Skusím se o tom poradit se svým lékařem a navrhnu mu to. Škoda jen že mám vaše pracoviště trošku z ruky a to na úplně opačném konci republiky. Tím bych Vás chtěl poprosit můžete mi napsat jakej typ ortézy jste měl na mysli. Určetě není jen jedna ortéza pro všechny a jako druhá otázka jestli nevíte o nejakém podobném pracovišti jako je to vaše v okolí Liberce, Mladé Boleslavi.

16.6.2009 07:37

Zasílám návrh ortézy:
Protect.PT soft
Návleková ortéza s postranními pružinami, laterální pelotou pro stabilizaci čéšky, dotahovací pásky pro větší stabilitu, varianta levá / pravá
možno si objednat přes internet: www.sanomed.cz
sekce ortézy kolenního kloubu

www.revmacentrum.cz
www.razovavlna.eu

16.6.2009 16:38

Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?