Artróza – jak kolenům odlehčit?

(Diskuze k tématu Koleno - totální endoprotéza)

Artróza – jak kolenům odlehčit?

Lékař mi řekl, že mám přetížené klouby a začíná mi v nich artróza, hlavně v kolenech. Už mi ale neporadil, jak kloubům odlehčit. Tedy krom toho, že mám zhubnout…

14.9.2011 16:03

Probíhá odesílání formuláře

Zdravím, dalším odlehčením, kromě redukce váhy je př. při chůzi používat styl \"nordic walking\". prim. Moster, Revmacentrum

14.9.2011 22:11

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
RE: Artróza – jak kolenům odlehčit?

Redukce hmotnosti je samozřejmě důležitá, záleží ale také na formě zatěžování kloubu a zlepšení kvality zbývajících tkání, které v kloubu jsou. Sportujte, ale vybírejte takové sporty, které klouby tolik nezatěžují. Například běh nahraďte jízdou na kole nebo plaváním. Pokud je artróza začínající, existují metody, jak její rozvoj zpomalit a oddálit tak nezbytnou výměnu kloubů. Jednou z takových možností je injekční aplikace viskosuplementů do kloubu nebo perorální podávání chondroprotektiv. Nicméně vždy je řešení individuální, záleží na konkrétním nálezu.

15.9.2011 20:05

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)

Artrotickým kloubům obecně prospěje teplo a pravidelný přiměřený pohyb - kolo, plavání, chůze po měkkém povrchu. Někdy jsou prospěšná chondroprotektiva - chondro a jiné, ale vždy ve spojení s pravidelným pohybem. Zkuste to konzultovat se nějakým fyzioterapeutem. Vyšetří Vás a doporučí Vám cviky a aktivity přesně pro Vaše kolena.

26.1.2012 22:10

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?