Dobrý den, mám dotaz ohledně kolena. Před dvěma měsíci jsem měla úraz na lyžích, doktoři mi řekli, že mám něco s meniskusem. Zatím marodím, chodím bezproblémově, ze schodů do schodů nemám problém, ale ještě přetrvává bolest při sedu na paty, a při větším přitlačení kolena k sobě cítím bolest, chci se zeptat jestli se mám obávat artroskopie nebo se koleno může hojit samo, případně jak správně rehabilitovat, abych si koleno nepoškodila...děkuji předem za odpověď sl. Klívarová
Poranění menisku
(Diskuze k tématu Koleno - totální endoprotéza)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Zdravím,
jestli přetrvávají problémy dva měsíce a koleno při běžné aktivitě nedělá větší problémy, není nyní kam spěchat. Pokud by ovšem koleno začalo otékat nebo objevilo by se přeskakování, nemožnost plného narovnání kolena aj., bylo by vhodné se následně do kolena "podívat" artroskopií. Té se rozhodně ale obávat nemusíte. Je to šetrný a efektivní zákrok.
www.revmacentrum.cz
návštěvník
Počet příspěvků: 3
Dobrý den, děkuji za odpověď, zatím na operaci nejdu, jelikož problémy s kolenem se zlepšují. Chtěla bych se jen ještě zeptat jaké sporty mohu zatím dělat, abych koleno posílila, jelikož jsem si už jemně natáhla sval pod kolenem, protože je po dvou měsících velmi slabé a já jsem špatně došlápla vzad.Chystám se na spinnig, jelikož mi dr. doporučili rotoped, ale jsem také milovník turistiky, ale bojím se že si mohu při chůzi po horách ublížit...možná se obávám zbytečně:-)a právě proto mám také dotaz ohledně toho jestli si pořídit bandáž na kolena nebo postáčí elastické obinadlo- jestli funkce je stejná, jelikož mám práci , kde stojím na nohou téměř celý den předem děkuji za odpověd
Zdravím,
souhlasím, spinning je OK, zpočátku bych ale nejezdil "kopce ze sedla". Turistika je možná, ale lépe je používat oporu - tzv. nordic walking.
www.revmacentrum.cz
www.razovavlna.eu
návštěvník
Počet příspěvků: 3
Dobrý den, mám menší dotaz, který se samozřejmě stále týká kolena. Byla jsem uschopněna, ale po dvou mšsících je koleno nezvyklé na zátěž a opuchá.Stále koleno bandážuji a nebo nosím obinadlo, tak se chci zeptat jestli to může být i tím. Pravdou je to, že dělám 12 hodin denně a stojím převážně na nohách a po době marodění je to možná pro koleno nezvyk, ale pokud by opuchla noha zůstávala déle, může být ještě problém ??? děkuji za odpověd sl. Klívarová
Zdravím,
o pracovní neschopnosti nebo o schopnosti k výkonu práce by měl rozhodovat závodní lékař, resp. lékař, který zná detailně profesi pacienta. K výkonu práce je schopen pracovník s ohledem na jeho zdravotní stav tehdy, aby výkon práce neohrozil jeho zdraví. O prac. neschopnosti by neměl rozhodovat odborný lékař. Poraďte se se svým závodním lékařem o Vašem problému.
www.revmacentrum.cz
Pokud lékaři potvrdili poranění menisku, bylo by lepší to řešit. Poraněný meniskus může nepříznivě ovlivnit svaly a stabilitu kolene a může v konečném důsledku po delší době vést k artroze.
Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?