Jak moc bolí naražené koleno?

sweetbaby návštěvník
  • 1 odpovědí

Jak moc bolí naražené koleno?

sweetbaby  |  Moravskoslezský kraj
  • 1 odpovědí
 |  Moravskoslezský kraj
Dobrý den,

před 10 dni jsem si při úrazu narazila koleno. Nebyla jsem se schopna na něho postavit. Na pohotovosti na po rentgenu mi bylo sděleno, že zlomené není. Po týdnu jsem navštívila ortopeda, protože koleno stále bolelo. Ortoped mi pohýbal kolenem ,a že je to dobré, rengen nedělal a to ho neměl k dispozici z pohotovosti, a že to může bolet i měsíc. Případnou návštěvu doporučil až za měsíc. Teď po 10 dnech mám pocit, že je to horší. Při plném došlápnutí, nebo chůzi z/do schodů, dřepu to docela bolí. Když neopatrně došlápnu plnou váhou, tak je bolest tak silná, že doslova brečím, po užití brufenu bolest zmizí, teda zůstane jen lehká, že ji prakticky nevnímám. Koleno bolí na vnější straně a píchavá bolest vystřeluje do celého kolena a pak i holeně. Hybnost kloubu mi příjde v normě. Opravdu naražené koleno tak bolí a nebo mám jít znovu k ortopedovi.

Odborníci v okolí
ORP Centrum Basic member
  • 89 odpovědí
  • 2 Likes
ORP Centrum
  • 89 odpovědí
  • 2 Likes
Dobrý den, koleno po naražení může bolet až 2 měsíce. Pokud bolest stále přetrvává, doporučuji návštěvu ortopeda. S pozdravem MUDr. František Picek, ORP Centrum Praha Dejvice, tel.: XXXXXXXXX, XXXXXXXXXX
jitka návštěvník
  • 2 odpovědí
jitka  |  Středočeský kraj
  • 2 odpovědí
 |  Středočeský kraj
dobrý den chtěla bychse zeptat, můj 10-letý syn přo florbale upadl na koleno, asi dost nešťastně. Na ÚA nic nenašli, doporučili klid, koleno však oteklo a ortoped z něj vytáhl asi 30 ml krvavé tekutiny a aplikoval do něj kortikoid. pokud byl v klidu bylo vše OK. teď po měsíci klidu šel na florbal a jsme tam kde jsme byli nazačátku,koleno má oteklé. Bojím se operace je možné, že vše bylo uspěcháno. ??? mám podstoupit znovu odstranění vody a být v klidu???
Pepa návštěvník
  • 2 odpovědí
Pepa
  • 2 odpovědí
Dobrý den, asi před 4 dny jsem spadl dost těžce na koleno, koleno není oteklé, není na něm ani žádná modřina, ALE když se do dotknu místa na které jsem spadl (levá přední část pravého kolene), tak cítím silné škubnutí a chvíly to štípe, také když chci pokrčit nohu, tak tak zaštípe. Při chůzi žádná bolest není, nevíte co by to mohlo být? Děkuji.
prim. MUDr. Jiří Selucký
prim. MUDr. Jiří Selucký Basic member
  • 552 odpovědí
  • 6 Likes
prim. MUDr. Jiří Selucký
prim. MUDr. Jiří Selucký  |  Оrtopedie, Přerov
  • 552 odpovědí
  • 6 Likes
 |  Оrtopedie, Přerov
Na internetový dotaz lze odpovědět lecos. Může to být lecos. Třeba naražené koleno, ale třeba ne. Nechcete zajít k ortopedovi?
Pepa návštěvník
  • 2 odpovědí

Reakce na prim. MUDr. Jiří Selucký

Pepa
  • 2 odpovědí
Zatím nebyl čas, v pondělí jdu do nemocnice a uvidím, strašně mě to vrtalo hlavou, tak jsem se musel zeptat.
step návštěvník
  • 11 odpovědí

Reakce na prim. MUDr. Jiří Selucký

step  |  Moravskoslezský kraj
  • 11 odpovědí
 |  Moravskoslezský kraj
Syn si narazil koleno loni v březnu na lyžích. Při pádu měl pocit, že mu v něm křuplo. Bolelo a nemohl chodit. Šli jsme na pohotovost. Na rentgenu nic, lékař řekl, že je to v pořádku. Koleno oteklo. Po 14 dnech mu z něho na ortopedii vytáhli vodu. Koleno znovu oteklo, i když mírněji, bolelo při došlapu. Časem se otok sám vstřebal, ale bolest při prudkém došlápnutí (běh, skok) trvala ještě 3/4 roku. Zřejmě je to záležitost na delší dobu.
prim. MUDr. Jiří Selucký
prim. MUDr. Jiří Selucký Basic member
  • 552 odpovědí
  • 6 Likes

Reakce na step

prim. MUDr. Jiří Selucký
prim. MUDr. Jiří Selucký  |  Оrtopedie, Přerov
  • 552 odpovědí
  • 6 Likes
 |  Оrtopedie, Přerov
Dovolil bych si vyslovit podezření na podstatnější úraz měkkého kolena Vašeho syna, měl by to vidět ortoped, který se tím zabývá a vhodné by bylo vyšetření magnetem- NMR - pokud Váš text odpovídá realitě. To že se situace klidní nemusí zdaleka znamenat, že je v pořádku a že nebude mít trvalé následky.
Revmacentrum® Premium member
  • 2048 odpovědí
  • 18 Likes

Reakce na step

  • 2048 odpovědí
  • 18 Likes
Zdravím,
pokud se potíže po uklidnění kolena znovu objeví, doporučuji odborné ortopedické vyšetření. Na pohotovosti nejsou vždy specialisté k určení exaktní příčiny potíží.
prim. Moster, Revmacentrum
McFunny návštěvník
  • 5 odpovědí
McFunny  |  Moravskoslezský kraj
  • 5 odpovědí
 |  Moravskoslezský kraj
No já jsem spadl v tělocviku na pravé koleno byla to taková bolest jak kdyby mi to koleno někdo řezal,byl jsem s tím u lékaře a ten mi řekl že je to naražené řekl že jsi to mám mazat nějakou mastí a pak mi na to dal elastický obvaz.Asi za 3dny to bylo dost lepší tak jsem šel ven a kámoši mě donutili hrát fotbal a tak já kopl lehce levou nohou do míče a ta pravá se mi podlomila a já sem spadl a ta bolest byla ještě větší než se mi to stalo poprvé a tak tak jsem došel domů,kámoš mi ještě říká že to vypadalo jak jsem spadl že mám nohu z gumy.
prim. MUDr. Jiří Selucký
prim. MUDr. Jiří Selucký Basic member
  • 552 odpovědí
  • 6 Likes

Reakce na McFunny

prim. MUDr. Jiří Selucký
prim. MUDr. Jiří Selucký  |  Оrtopedie, Přerov
  • 552 odpovědí
  • 6 Likes
 |  Оrtopedie, Přerov
a na co se ptáte? Já bych se vás taky rád zeptal- neutrh jste si vazy?
McFunny návštěvník
  • 5 odpovědí

Reakce na prim. MUDr. Jiří Selucký

McFunny  |  Moravskoslezský kraj
  • 5 odpovědí
 |  Moravskoslezský kraj
No... jak jsem spadl ve poprvé tak jsem šel na pohotovost a řekli mi že to je naražené a po druhé jsem spadl asi 3dny z pátky,jak jsem spadl tak mě v té noze něco škublo u kolena v pravé straně.Tak já právě nevím jestli si zajít zase na pohotovost protože podle mě by mi tak řekli že to je naražené.
prim. MUDr. Jiří Selucký
prim. MUDr. Jiří Selucký Basic member
  • 552 odpovědí
  • 6 Likes

Reakce na McFunny

prim. MUDr. Jiří Selucký
prim. MUDr. Jiří Selucký  |  Оrtopedie, Přerov
  • 552 odpovědí
  • 6 Likes
 |  Оrtopedie, Přerov
lékařské pohotovost (LPP) slouží k záchraně života, nebo zdraví do nejbližšího pracovního dne. Může tam sloužit profesí leckdo, stejně tak na noční službě ve špitále se Vám může stát , že vaše koleno ošetřuje třeba urolog.(když třeba ortoped nebo traumatolog operuje). Taky dostáváte doporučení- dostavte se další den k lékaři- praktik, odborná amb.
Na lidská kolena je příslušný odbborník ortoped, takže pokud nejste tak do 2-3 dnů( nebo pro tvrdší týdnů) v pořádku, navštivte příslušného odborníka.
McFunny návštěvník
  • 5 odpovědí

Reakce na prim. MUDr. Jiří Selucký

McFunny  |  Moravskoslezský kraj
  • 5 odpovědí
 |  Moravskoslezský kraj
takže je lepší s tím zajít do špitálu než na pohotovost? A jsem slyšel že po to jsou nějaké následky
prim. MUDr. Jiří Selucký
prim. MUDr. Jiří Selucký Basic member
  • 552 odpovědí
  • 6 Likes

Reakce na McFunny

prim. MUDr. Jiří Selucký
prim. MUDr. Jiří Selucký  |  Оrtopedie, Přerov
  • 552 odpovědí
  • 6 Likes
 |  Оrtopedie, Přerov
Jako myslíte následky po návštěvě nemocnice, No já tam chodím denně už 25 let a celkem žádné následky na sobě nepozoruji, ale kdo ví, musíte se zeptat.....
McFunny návštěvník
  • 5 odpovědí

Reakce na prim. MUDr. Jiří Selucký

McFunny  |  Moravskoslezský kraj
  • 5 odpovědí
 |  Moravskoslezský kraj
Ne,Ne myslím po tom kolenu třeba že se mi to zase někdy vrátí a tak
prim. MUDr. Jiří Selucký
prim. MUDr. Jiří Selucký Basic member
  • 552 odpovědí
  • 6 Likes

Reakce na McFunny

prim. MUDr. Jiří Selucký
prim. MUDr. Jiří Selucký  |  Оrtopedie, Přerov
  • 552 odpovědí
  • 6 Likes
 |  Оrtopedie, Přerov
Víte, život je nebezpečný, následky může mít všechno.... Ke kolenu- nejde říct, nelze vás vyšetřit, nevidím RTG, nemůžu se vás podrobně vyptat takže nevím , obecně se dá říct, že může.
Dal jsem vám návod- pokud si myslíte, že je problém , nebo pokud potíže trvají, navštivte ortopeda. Co je na tom nepochopitelného?
-PEPA- návštěvník
  • 1 odpovědí
-PEPA-  |  Kraj Vysočina
  • 1 odpovědí
 |  Kraj Vysočina
Dobrý den, na flurbale jsem dostal sekeru hokejkou těsně nad pravé koleno, nad čéšku. Na noze mohu normálně stát a když sedím tak ji i pokrčit, ale při chůzi se mi ji pokrčit nedaří, protože bolí.Děkuji za rady.
PetraK návštěvník
  • 2 odpovědí
PetraK  |  Praha
  • 2 odpovědí
 |  Praha
Zdravím, před šesti dny jsem si při pádu z kola narazila pravé koleno. Tak mi to bylo od doktora na úrazovém řečeno. Bezprostředně po pádu jsem zkusila se na nohu normálně postavit. Ihned mi to vyhodilo a já ležela zas na zemi. Při dalších dvou pokusech udělalo koleno to samé. Potom u doktora rentgen nic neukázal, dali mi elast. bandáž a nařídili ledování. 70% otoku už opadlo a modřina se vybarvila. Koleno se mi daří v posledních dvou dnech rozhýbat, a tak už při klidu nebolí v různých polohách. Bojím se ale došlapu na něj. I při mírném došlapu s oporou franc. holí se mi škubou svaly. Alespoň to je můj pocit. Je to normální? Za jak dlouho budu zas normálně chodit?
PetraK návštěvník
  • 2 odpovědí
PetraK  |  Praha
  • 2 odpovědí
 |  Praha
Zdravím,
před šesti dny jsem si při pádu z kola narazila pravé koleno. Tak mi to bylo od doktora na úrazovém řečeno. Bezprostředně po pádu jsem zkusila se na nohu normálně postavit. Ihned mi to vyhodilo a já ležela zas na zemi. Při dalších dvou pokusech udělalo koleno to samé. Potom u doktora rentgen nic neukázal, dali mi elast. bandáž a nařídili ledování. 70% otoku už opadlo a modřina se vybarvila. Koleno se mi daří v posledních dvou dnech rozhýbat, a tak už při klidu nebolí v různých polohách. Bojím se ale došlapu na něj. I při mírném došlapu s oporou franc. holí se mi škubou svaly. Alespoň to je můj pocit. Je to normální? Za jak dlouho budu zas normálně chodit?
Hanz návštěvník
  • 1 odpovědí

Reakce na PetraK

Hanz  |  Kraj Vysočina
  • 1 odpovědí
 |  Kraj Vysočina
Dobrý den, včera jsem si při tréninku (fotbal) nejspíš narazil koleno. Kopl jsem do míče současně se spoluhráčem. Koleno začlo silně bolet až v noci. Trošku oteklo. Bolí hlavně na vnitřní straně (kost). Na bolest beru Ibalgin a koupil jsem si i mast. Bolest ustoupila. Při chůzy už koleno nebolí, jen když nohu pokrčím tak je to cítit. Chci se zeptat, zda mám navštívit ortopedickou ambulanci a zda hrozí výskyt vody v koleni? Děkuji
Revmacentrum® Premium member
  • 2048 odpovědí
  • 18 Likes

Reakce na Hanz

  • 2048 odpovědí
  • 18 Likes
Zdravím,
poškození kolenního kloubu může být i vážnějšího stupně. Otok kolenního kloubu nejí "jen tak". V každém případě je ortopedická kontrola velice vhodná tak, aby se koleno mohlo včas a řádně léčit.
prim. Moster, Revmacentrum
Litujeme, ale tato diskuse byla pro návštěvníky uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Pokud jste lékař, přihlašte se.

Založte novou diskuzi k tématu Konzervativní léčba úrazů