Konzervativní léčba fraktury trochanteru

(Diskuze k tématu Konzervativní léčba úrazů)

Konzervativní léčba fraktury trochanteru

Dobrý den.Při úrazu byla zjištěna fraktura velkého trochanteru a zahájena konzervativní léčba.Je to již pět měsíců,stále mám bolesti v kyčli,otok kotníku neustupuje ,noha je zarudlá,místy promodralá.Léčebný režim dodržuji,bez bolesti ale naplno nedošlápnu.už se stydím to přiznat.
Jana 55 let

28.10.2011 23:15

Probíhá odesílání formuláře

RE: Konzervativní léčba fraktury trochanteru

Zdravím,
zlomenina velkého chocholíku (trochanteru) by měla být RTG zhojena cca za 3-5 týdnů od úrazu. Pokud tomu tak dosud není, vznikl již pakloub. Vzhledem k tomu, že nejde o nosnou část kosti stehenní nemusí se operovat, ale subjektivně činí jisté potíže. Otok kotníku po 5 měsících s touto věcí zřejmě již nesouvisí. Nestyďte se za své potíže a při kontrole u Vašeho lékaře si na vše postěžujte.
prim. Moster, Revmacentrum

29.10.2011 10:05

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den.Děkuji za odpověď.Na otok kotníku jsem upozorňovala již po 2 měsících.Bylo mi sděleno,že musím mít nohu stále podloženou a zmizí,nestalo se.Stále je akztuální pouze hlavní diagnóza.Mohu sama požádat alespoň o RTG kotníku?
Jana 55

29.10.2011 13:11

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Zdravím,
určitě požádat můžete. Je žádoucí udělat jak kontrolní RTG kyčle, tak i hlezenního kloubu.
prim. Moster, Revmacentrum

29.10.2011 14:09

Kvalitní  (2)    Nekvalitní  (0)

Moc děkuji,doufám,že to zvládnu.

Jana 55

29.10.2011 14:47

Určitě by stálo zato konzultovat to s ošetřujícím lékařem. Po pěti měsících by se to mělo spíše uklidňovat.

29.1.2012 21:02

Neváhejte a navšivte lékaře, určitě neodmítne pomoc a radu. Stydět se nemáte za co. Pro vás je důležité být v pořádku a bez bolesti.

27.4.2012 21:52

Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?