Nekróza při zlomenině metatarsu

(Diskuze k tématu Konzervativní léčba úrazů)

Nekróza při zlomenině metatarsu

Dobrý den,
při úrazu jsem si zlomil V. metatars, přičemž k jinému současnému zranění snad mimo podvrknutí kotníku nedošlo. Zlomenina byla léčena konzervativně přiložením sádrové dlahy bez došlapu. Po šesti týdnech, jsem byl vzhledem k bolesti při nášlapu odeslán k ortopedovi, který mi sdělil, že došlo k nekróze a rozpadu (destrukci) skloubení mezi V. a IV. metatarsem a os cuboideum, s jeho současným postižením (tedy jak jsem pochopil ke "smrti" kosti krychlové a uvedených kloubů). V současné době mi bylo provedeno CT, které dosud ortoped neviděl.
Chtěl bych se zeptat, jak k takovému zranění dochází, jaké trvalé následky zranění obnáší (hybnost, chůze, běh apod.), jaké jsou možnosti další léčby a jaké jsou potenciální následky tohoto postižení (co mi bylo sděleno, jedná se o trvalý následek, přičemž zranění může být i bez funkčních následků, ale nevím, jestli jsem nebyl na poprvé ušetřen celé pravdy).

Předem děkuji za odpověď

20.12.2011 18:36

Probíhá odesílání formuláře

RE: Nekróza při zlomenině metatarsu

Dobrý den,
podle popisu nepíšete, zda došlo ke kompletní destrukci kostí a potažmo kloubů. Pokud by jste měl ještě části kostí, sníženou hustotu apod. dopouručila bych Vám léčbu rázovou vlnou, která stimuluje znovu tvorbu kostí.

Přeji pevné zdraví v novém roce, Mgr. Iva Bílková
www.fyzioklinika.cz

31.12.2011 22:09

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?