Bolesti kolene u fotbalisty

(Diskuze k tématu Konzervativní léčba úrazů)

Bolesti kolene u fotbalisty

Dobrý den, je mi 19 let a již zhruba čtvrtým rokem hraju fotbal na polo-profesionální úrovni. Problém se týká levého kolene z pravé strany. Bolest cítím jen při proti pohybu horní částí nohy (stehna) a dólní časti (lýtka) - horní část směrem dovnitř a dólní část směrem ven, v praxi to znamená že nemůžu silněji kopnout do míče nebo například plavat polohu \"prsa\". U lékaře jsem byl, ale mojí bolest diagnostikoval pouze jen na naraženinu stím že po odpočinku to odezní. Po deseti-denním odpočinku bolest neodezněla a já bych se tedy chtěl zeptat co by mohlo být příčinou bolesti.. mám podezření že by to mohla být kolenní šlacha, ale jelikož se vůbec v tomto směru neorientuji tak jsem bezradný. Děkuji za každou radu..

9.7.2010 15:08

Probíhá odesílání formuláře

RE: Bolesti kolene u fotbalisty

Dobrý den,
pokusím se z Vašeho dospisu extrahovat obecný problém. Bolest kolene vlevo z pravé strany-to značí vnitřní plochu kolene vlevo.Pokud jde horní část DK tedy stehno, dovnitř a ohýbá se, bolest se zesiluje když jde bérec směrem ven.Přeloženo tedy - bolest kolene vlevo, na vnitřní straně , zesilující v běhu ev při páčení bérce směrem zevně.
Jinými slovy může jít o poranění vnitřního menisku ev. i poranění vnitřního postr. vazu. Je nezbytné pečlivé vyšetření. nejlépe i včetně vyšetření ultrazvukem, léčení je v naprosté většině úspěšné.Pokud chcete a máte blízko do Zlína, můžete se objednat.
S pozdravem milan Krejčí
krejci@ortopediezlin.cz
www.ortopediezlin.cz

19.7.2010 21:38

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?