Dobrý den, nevím, jestli tu někdo odpovídá, ale zkusím to. Chtěl bych vyzkoušet pobyt v kryokomoře, ale mám z první návštěvy obavu, jak to bude probíhat. Četl jsem, že to má dobré účinky na imunitu a že je to dobrý i pro sportovce, což by mě zajímalo. MOhl by mi někdo popsat, jak to chodí a jak se na to připravit? Nehrozí tělu nějaký šok, z pobytu v tak extrémním chladu? Děkuju, Martin
Průběh kryoterapie
(Diskuze k tématu Kryoterapie, Kryosauna - léčba chladem)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobrý den, myslím, že nemusíte mít obavu, procedura není vhodná pro klienty se srdečními potížemi, neléčeným vysokým tlakem, onkologickými potížemi, tuberkulózou... všechny kontraindikace má každý provozovatel kryoterapie uvedeny na svých stránkách, kde je i popsáno k čemu dochází při kryoterapii.
Kryoterapie je metoda s nejširším mnohaúrovňovým efektem a skutečně posiluje imunitní systém, podstatně urychluje rehabilitaci a rekonvalescenci po úrazech, operacích.. atd. Speciální příprava není třeba, pouze, pokud si nejste jistý svým zdravotním stavem, je dobré konzultovat návštěvu kryokomory se svým ošetřujícím lékařem, případně navštívit kryokomoru, kde součástí procedury je i vyšetření lékařem před samotnou procedurou.
Dobrý den, první návštěva je nejhorší v tom, že nevíte do čeho jdete. Ale nemusíte se bát, jedná se o suchý mráz s nulovou vlhkostí, proto se dá vydržet. Ochranné pomůcky vám poskytnou ve všech provozovnách.
Kryokomory (Polária) jsou rozděleny do dvou částí, v jedné se adaptujete na mráz (-50 až -60 °C) a po půl minutě přejdete do hlavní místnosti (od -120°C a méně). Přechod většina pociťuje intenzivně, ale bez
obtíží. A postupem doby strávené uvnitř se pocit zimy zvětšuje a zvětšuje. Výhoda je, že můžete kdykoli odejít. Je dobré vydržet alespoň 2 minuty pro
dosažení kýžené odpovědi organismu. K otázce zlepšení imunity se vyjadřují studie dělané v zahraničí velmi kladně, je prokázáno, že po absolvování série celotělové kryoterapie se zvyší počet bílých krvinek. Doporučuji po prodělané sérii docházet jednou týdně či za dva týdny pro udržení reakce imunitního systému. Pro sportovce má význam chodit v přípravném období,
kdy si pomocí celotělové kryoterapie můžou zvýšit výkonnost. Je lepší tréninkovou jednotku naplánovat přímo po absolvování kryoterapie. Někteří sportovci mají kryoterapii jako formu regenerace po závodech,
soustředěních, či sezóně.
Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?