Životnost CKP

(Diskuze k tématu Kyčel – CKP u starších)

Životnost CKP

Dobrý den,moje maminka(87 roků)uklouzla na ledu a zlomila si nohu v krčku. Byla jí provedena CKP.
Při zjištění, že hlavice má životnost max. pět let, mě nemile překvapilo, a to z důvodu velmi dobrého fyzického stavu. Moje maminka cvičí 3x týdně děti v sokole. Zajímá mě,co bude po pěti letech? Má předpoklad dlouhého věku. Děkuji Colajana

4.2.2010 17:29

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Životnost CKP / 4.2.2010 17:29

Zdravím, dle mého názoru je implantace u 87 leté pacientky metodou CKP zcela na místě. Vaše informace o životnosti implantátu max. 5 let není správná. Při korektně provedené operaci může implantát pacientovi sloužit i přes 20 let i při obvyklé životní aktivitě.
www.revmacentrum.cz

7.2.2010 08:12

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
RE: Životnost CKP

Dobrý den,
také mé matce byla provedena CKP. Primář nám použití metody zdůvonil věkem (85) a zdravotním stavem pacientky. Operace proběhla úspěšně a dobře probíhá i rehabilitace. Zatím chodí s berlemi po chodbě ústavu. Zajímalo by mne, zda mamka bude schopna chodit časem i bez berlí nebo i po schodech?

13.6.2011 14:17

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
RE: Životnost CKP

Zdravím,
u 85 letého pacienta je CKP kyčelního kloubu ideálním řešením. Pokud lze, může prakticky hned na postiženou končetinu našlapovat a odložit berle lze - ty ale ponechat zejména pro zajištění stability. Záleží i na celkovém zdravotním stavu. Pokud se pac. však bez opory v tomto požehnaném věku necítí, lze oporu ponechat.
prim. Moster

13.6.2011 15:00

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)

Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?