Dobrý den ,je mi 30let a jsem diabetik 1 tipu a mám nadváhu.V dětství jsem prodělala operaci PKK.Letos mi paní doktorka řekla že mám v pravé kyčli artrozu 3 stupně a doporučila mi kyčelní náhradu.Vůbec netuším co mě čeká a tak bych prosila o radu jaká náhrada by byla nejvhodnější a také zda by jste mi mohli poradit nebo doporučit kliniku či lékaře.Bylo mi doporučeno Pírkovo sanatorium v Ml.Boleslav.což si ale musím hradit sama. DĚKUJI.
Vhodná kyčelní náhrada pro diabetika
(Diskuze k tématu Kyčel - totální endoprotéza klasická)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
návštěvník
Počet příspěvků: 10
Zdravím,já jsem operaci prodělala v 32 letech,mám necementovanou náhradu. Byla mi doporučena FN U sv.Anny v Brně ač bydlím 120km daleko a tyto operace dělá i nemocnice,kterou mám 15min od domu. Nemůžu si stěžovat,vše proběhlo rychle a bez komplikací, můžu jedině doporučit.
![]() | Premium member |
Počet příspěvků: 77
Dobry den. Ve Vasem veku a s ohledem na nadvahu a diabetes bylo patrne nejvhodnejsi uvazovat o totalni kycelni nahrade necementovane s keramickou vlozkou jamky a keramickou hlavickou stehenni casti protezy. Idealni by patrne byl miniinvazivni predni operacni pristup. Vzhkedem ke zminenemu stavu po VVKK vse ale zalezi na konkretnim nalezu na skeletu panve a anatomickych pomerech. Jako nejvhodnejsi pracoviste s ohledem na mozne komplikace bych VM doporucil II. ortopedickou kliniku FNMotol v Praze 5.
návštěvník
Počet příspěvků: 3
Mockrát děkuji za rychlou odpověd i doporučení nemocnice.M.
návštěvník
Počet příspěvků: 3
Dobrý den , mohu poprosit zada by mi někdo mohl doporučit dobrého operatéra,pkud možno z Ústeckého kraje a okolí.Všude čtu jak je důležité ho mít a popravdě nevím jak na to.Moc děkuji M.
návštěvník
Počet příspěvků: 13
Vážený paciente,
do jisté míry si s Vámi jako klientem "zdravotnictví ČR" zahrává, v USA je normální, že se dovíte, jak úspěšné jsou jednotlivá pracoviště z hlediska dlouhodobého výborného pooperačního stavu pacienta, u nás se dovíte nanejvýš, že s vysokou pravděpodobností operaci přežijete.
Takové relevantní otázky na tělo: zda můžete jako pacient vidět dopředu nvod ke konkrétnímu typu implantátu a k otázce, jaký medián životnosti primooperace v jakém pásmu spolehlivosti uvádí výrobce, jak dlouho je typ na trhu ČR, která nemocnice ČR podle Registru kloubních náhrad má nejvíce zkušeností...a kdo z lékařů má nejvíce úspěšných operací při nejnižším množství peroperačních havárií, atd. se prostě nedovíte, ačkoli jsou to všechno velmi důležité informace pro racionální rozhodování.
Nakonec se všechno sesmekne na fakt, zda-li Váš ortoped za poslední rok odoperoval alespoň 200 operací s tímto konkrétním typem implantátu a s tímto typem přístupového řezu ke kyčli, jakož i klasickým Watson-Jonesovým..(neboť se to může při operacizkomplikovat!!!).To je nejvíc, co můžete snad zjistit ve svůj prospěch.
Jak již tušíte, je snadnější mít známé v nebi, než mezi ortopedy.
Na druhé straně má pan primář pravdu, že v FN Motol jsou nejzkušenější, neboť ročně provádí 1600 operací TEP kyčle a to je asi 4x více než největší jiné nemocnice.
Prostě se pomodlete a věřte, skočte jako z útesu.
Já naopak jsem mohl lékařům radit technologicky, co mají kdy držet v ruce, ale nebylo mi to vůbec nic platné - zůstal jsem nadosmrti zmrzačen, protože při peroperačním průrazu dříku skrz femur to ani Mistři nezjistili, nedodrželi zákon o správné implantaci zdravotního prostředku - a ačkoli mě 10 lékařů dlouhodobě sledovalo po operaci, nikdo nebyl z nich tak až vzdělaný, aby mi při totálním výpadku funkce nervu ischiadicu poslal včas na neurochirurgickou rekosntrukci nervu, ačkoli to patří k základům traumatologie.
Všechno jsem za ně nastudoval pozdě,umím už za ně perfektně seřídit jejich vlastní RTG k pooperační kontrole, ale oni zůstali zjevně nepolepšitelně jednotně sebevědomí, nepoučitelní - ani se mi nikdo za zmrzačení neomluvil. Napíši napřesrok česky i anglicky elektronicky odbornou knihu, jak lze moji patentovanou rozhodovací a projekční metodou S_T_A_R_S - Statistical Retrieval and Search of information to decide making uskutečnit ideu "Based evidence Medicine" asi tisckrát účinněji, než si dovedou dnes ortopedi ČR vůbec představit.Snad aspoň v zahraničí pak někoho inspiruje,
betruea@gmail.com
Přiložené fotografie
K tomuto příspěvku jsou přiloženy fotografie, které se zobrazují pouze přihlášeným uživatelům - pro jejich zobrazení se přihlaste anebo se zaregistrujte.
Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?