Dobrý den,je mi 29let a jdu na operaci na TEP,a chci se zeptat jak je dlouhá léčba,jsem sice na mateřské dovolené ale ještě mám zkrácený prac.poměr.Tak jak dlouho mám počítat s neschopností.Ještě bych se ráda zeptala,léčbu proti trombose,kdy s ní začít a kde se dostanou léky.Předem děkuji za odpověď.
Délka pracovní neschopnosti po TEP
(Diskuze k tématu Kyčel - totální endoprotéza klasická)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Zdravím, Tomulko,
na Váš dotaz se nedá odpovědět jednoznačně - doba léčení po operaci umělého kyčelního kloubu záleží jednak na anatomických poměrech pacienta, jednak na typu implantované endoprotézy (př. cementovaná, necementovaná, hybridní aj.). Zpravidla je plná zátěž povolena po 3 měsících, nebo i dříve. V případě nutnosti použití kostního transplantátu používaného k doplnění kostního lůžka pro implantát se doba omezené zátěže prodlužuje individuálně do plného vhojení implantátu. Na tuto otázku Vám nejlépe odpoví operaci indikující lékař, který operaci připravuje. Prevence trombembólie je zahajována již ihned po operaci za hospitalizace. Záleží na zvyklostech pracoviště jakou metodou je tato prevence vedena. Zpravidla se používají některé z ůypu tzv. nízkomolekulárních heparinů (LMWH), které se vpravují malou jehličkou injekčně pod kůži. K dispozici jsou již i preparáty podobného typu formě kapslí (Pradaxa). Zpravidla je tato prevence vedena minimálně 35 dní po operaci, u rizikových pacientů (křečové žíly, záněty žil v anamnéze, obezita aj.) se doba prevence prodlužuje do plné mobilizace pacienta až do 3 měsíců. Míru rizika určuje ošetřující lékař.
www.revmacentrum.cz
www.razovavlna.eu
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobrý večer,děkuji za odpověď.Já právě slyšela o tom PRADAXU jen jsem nevěděla kdy se s léčbou začíná.A nevím jestli si jí mám dávat.Obezitou netrpím,vížím 42 kg,a měřím 150cm.Křečové žíly jsem nikdy neměla ale kamarádka mě vyděsila a řekla mi že tu léčbu mám podstoupit že mám malé dítě.Sice to nehradí pojišovna ale jestli je to dobré a něčemu to zabrání tak bych léčbu podstoupila.
Prevence trombembólie se provádí při každé operaci umělého kyčleního kloubu. Prevence preparátem PRADAXA se nasazuje ihned po operaci ještě za hospitalizace a pokračuje se dále po propuštění do domácího léčení.
www.revmacentrum.cz
www.razovavlna.eu
návštěvník
Počet příspěvků: 6
Dobrý den,
koncem února jdu na výměnu kyčelního kloubu. Chci se zeptat jak dlouhá bude rekonvalescence...jak dlouho se chodí o berlích, popř jak dlouho trvá tzv. nemocenská.
Děkuji
Zdravím,
na tyto otázky by měl odpovědět nejlépe Váš ortopéd, který Vás bude operovat. Z Vašeho dozazu není známo jaký typ implantátu se plánuje ani není uvedeno Vaše zaměstnání. Nemocenská se odvíjí od druhu Vaší práce, je rozdílná př. mezi poštovním doručovatelem a manažerem.
www.revmacentrum.cz
návštěvník
Počet příspěvků: 6
Dobrý den,
jaký tip endoprotézy budu mít, ještě nevím. Mám 38 let, sedavé povolání a v dětství jsem prodělala několik operací kýčlí po vrozené dysplazii kloubů.
Děkuji
Zdravím,
po dysplázii kyčlí a kloubní náhradě není možné standardně uvést dobu rekonvalescence, neboť v tomto případě je každá operace individuální s různým doporučením zátěže po operaci. Jak jsem uvedl, musíte se na tyto otázky obrátit na Vašeho operatéra.
www.revmacentrum.cz
Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?