Variabilita implantátů pro TEP

(Diskuze k tématu Kyčel - totální endoprotéza klasická)

Variabilita implantátů pro TEP

Při TEP- kyčle existuje značná variabilita chirurgických technologií, typů sad implantátů, konstrukčních a povrchových úprav,Jako pacient bych ocenil, kdybych při poskytování souhlasu s implantací měl k dispozici statisticky přesvědčivé informace o bezpečnosti, spolehlivosti a trvanlivosti implantace prováděné na konkrétním ortopedickém pracovišti, ale o životnosti implantací se pacienti nedoví zhola nic ani z Registru kloubních náhrad, ani z konkrétní nemocnice, ani z konkrétního českého návodu výrobku na trhu EU, proč ignorují lékaři v tomto smyslu základy zásady Evidence Based Medicine? Rád bych ortopedům v zájmu bezpečnosti ortopedických pacientů pomohl a proto jsem patentoval metodu rozhodování a projektování S_T_A_R_S - Statistical Retrieval and Search of information to decision-making, viz Užitný model č. 21532 ČR z roku 2010 a související patentová přihláška. Zachránili bychom asi 30% pacientů, kteří jinak pravidelně umírají anebo jsou těžce lokomčně nebo mentálně postižení, což bývá vždy dosud 7% ročně z asi 12850 primooperací TEP kyčle provedených v ČR. antonin.cuc@seznam.cz

1.11.2011 19:57

Probíhá odesílání formuláře

Zmrzačení po TEP

Jsem expert na prevenci zdravotních rizik a byl jsem zmrzačen zřetězením mnoha lékařských chyb. Mnoho z nich bylo možno monitoringem minulých rizik a projektem prevence rizik snadno předcházet. Nechápu, proč namísto veřejných diskusích se mnou ortopedi toto ve prospěch ortopedických pacientů nedělají. V tomto smyslu jsem patentoval v roce 2010 rozhodovací a projekční metodu S_T_A_R_S - Statistical Retrieval and Search of information to decide making, která mnohem dokonaleji a mimo subjektivismus lékařů kontroluje, zda pro libovolnou inovaci TEP kyčle existuje důkaz, že příslušný rozhodovací proces má statisticky dobře zdůvodněnou strategii a zda byl opravdu lékařem dodržen v souladu s poznatkovou úrovní multidisciplinárních lékařských doporučených postupů v e-medicinské literatuře. Pak by asi nejen můj případ zmrzačení nikdy nevznikl, jako ani stovek jemu podobných nešťastných ortopedických výkonů TEP kyčle.

Přiložené fotografie
K tomuto příspěvku jsou přiloženy fotografie, které se zobrazují pouze přihlášeným uživatelům - pro jejich zobrazení se přihlaste anebo se zaregistrujte.

1.11.2011 20:04

Kvalitní  (2)    Nekvalitní  (0)
RE: Zmrzačení po TEP

Vážený pane experte,z Vašich předešlých příspěvků do diskuze jsem pochopila,že nejste lékař.Jsem po TEP kyčle a s čistým svědomím můžu říct,že už jen to,že člověk se bez bolesti vyspí a ráno bez bolesti vstane,za tu operaci stojí.Je mi Vás líto jestli se to u Vás nepovedlo,ale díky příspěvkům od takových pesimistů jako jste vy,jsem měla z operace panický strach.Nyní mě čeká operace druhé kyčle a těším se na ni,protože vím,že mě pomůže.Nehledě k tomu,že je únavné jak se pořád opakujete.

1.11.2011 20:46

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den, připojuji se k Vašemu příspěvku, taky jsem měla strach. Teď jsem po operaci 3 týdny a druhá mě taky čeká. Už se tolik bát nebudu. Představovala jsem se bůhvíco a je to opravdu v pohodě. Děkuji paní Evo za tento Váš příspěvek a plně se k němu přikláním a souhlasím s Vámi. Marcela

2.11.2011 08:30

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)

Pokud lékař ignoruje diagnózu "nekróza hlavice femuru" sdělenou pacientem včas a pokud nevyužije doporučené nechirurgické lé=čebné postupy ani když pacientovu hypotézu potvrdil rentgenolog a pokud v rozporu s doporučenými minimiinvazivními chirugickými postupy osteotomie a tomoskopie podle e-ortopedie opět pohrdne a pokud potom při "dozrání situace ke klasické TEP kyčle" nedodrží na sále implantační zákon č. 123/2000 Sb. Zdravotní prostředky a pokud nedodrží ani povinné úkony podle návodu výrobce implantátu - tak pak vznikne třeba zbytečná zlomenina kyčle na operačním sále a pokud se dřík, který prorazil femurální kost nevymění včas, tak vznikne také trvalá obrna nervu - a pokud takový ortoped primář ani po 6 týdnech nepošle pacienta na neurochirurgickou reoperaci nervu - tak vznikne nestabilní pooperační stav trvalého zmrzačení pacienta a s 6x větší "nadějí náhodného pádu s opětnou zlomeninou kyčle v průběhu 10 let. Slyšet potom plytké důvody lékařů "že to na RTG vypadalo pooperačně dobře", když šlo o chybnou interpretaci nevhodně seřízeného pracoviště RTG a "zobrazení zkráceného dříku" bylo jednoznačným důkazem NEPOVEDENÉ ORTOPEDICKÉ OPERACE. To je důkazem systematické neporofesionální práce a chybného rozhodování lékařů - a na to jsem zase expert já. U soudu si to řekneme z očí do očí se soudními znalci ortopedie, radiologie, biostatistiky - a já jen žádám, aby další pacienti takovým rizikům nebyly nikdy vystaveni! Na tom trvám. Soudný lékař má práva vědce "na pravdu s důkazy" jistě potvrdí. antonin.cuc@seznam.cz

2.11.2011 11:19

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (1)

Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?