Dobrý den,
jsem 26 let po operaci TEP kyčelních kloubů s nemocí M.Bechtěrev.Je mi 50 let.Nyní jsem 1rok po reimplantaci acetabula TP kyčle Burch-Schneider+homoštěpy.Ještě doposud nezatěžuji plně operovanou nohu.V dubnu jdu na kontrolu na ortopedii.Zajímalo by mne jaká je doba u těchto reimplantací,jak dlouho trvá vhojení implantátu do kosti.A za jakou dobu od reimlantace se může asi tak zatěžovat plně operovaná noha?Ve zprávě od operatéra mám uvedeno:pokračující osteointegrace,Th:remineralizace,Alendrogenát-který užívám.Mám jen strach jestli to není dlouhá doba co nemohu plně zatěžovat oper.nohu.Děkuji za odpověd.
Reimplantace TEP kyčle
(Diskuze k tématu Kyčel - totální endoprotéza klasická)
Jitka
návštěvník
Počet příspěvků: 1 návštěvník
4.3.2010 15:36
Probíhá odesílání formuláře
Zdravím,
u reimplantací je naprosto individuální rehabilitační postup. Zejména u reimplantaci pomocí Burch Schneiderova prstence s použitím alogenních štěpů. Zátěž plná se zpravidla povoluje až po několika měsících. Respektujte naprosto doporučení operatéra. Časná zátěž vede k porušení primární retence ukotvení jamky a podpůrného systému s možným následným uvolněním a vylomením.
www.revmacentrum.cz
6.3.2010 17:39
Kvalitní
()
Nekvalitní
()
Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?