Dobrý den.
Jsem po TEP kyčlích. První 2/2009 a druhá 9/2009 . Momentálně jsem v 19. týdnu těhotenství. Ještě musím dodat, že kyčelní klouby mi byly vyměněny kvůli tomu, že mi je rozežraly kortikojdy po transplantaci kostní dřeně. Teď mě jedna kyčel pobolívá, ale to je asi normální. Ale bolí mě i kolena. Je možný, že mi kosrtikojdy poničily i kolena a jen se to tímto těhotenstvím dorazí? Do teď jsem přibrala asi 6,5kg. Bohužel mám od začátku rizikové těhotenství nemůžu vůbec nic dělat. Takže pohyb minimální. Zajímalo by mě, jestli mám vytýhnou staré odložené berle a odlehčovat a nebo to nemá vůbec cenu. Děkuji moc za odpovědi.
S pozdravem
Veronika Hubálková
Těhotenství ,TEP kyčle a bolesti kolen
(Diskuze k tématu Kyčel - totální endoprotéza klasická)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Zdravím,
máte-li potíže s kolenními klouby je určitě vhodné odlehčení. Poškození kolenních kloubů po léčbě kortikoidy není tak časté jako poškození kyčelních kloubů, kde je to typické. V každém případě chůze s oporou francouzských holí Vašim kloubům prospěje. Po porodu si nechte udělat pro jistotu RTG vyšetření kolenních kloubů.
prim. Moster, Revmacentrum
návštěvník
Počet příspěvků: 11
Děkuji moc za rychlou odpověď. Určitě si po porodu zajdu na kontrolní RTG.
Ještě včera jsem volala svému hematologovi a ten si myslí, že je to reakce kostní dřeně. Vím, že když se kostní dřeň bouří, tak že bolí klouby, ale nenapadlo mě to. Prý ta kostní dřeň může udělat záněty v kloubech. Ale to se doufám pozná z krevního odběru. Jinak mi asi bude nasazen Medrol.
S pozdravem
Veronika Hubálková
Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?