Dobrý den,
ve 20-ti letech mi byla provedena TEP levého kyčle - necementovaná Zweymuller (vrozená luxace). Před tímto zákrokem i po něm mám omezenou chůzi kvůli insufienci mm.glutei na levé straně. Mám pětileté dítě, chtěla bych druhé. Je mi 31 let.
Chtěla bych se zeptat, zda těhotenství má vliv na opotřebení kyčle; zda těhotenství může urychlit opotřebení kyčle. Názor svého lékaře znám, chci znát také názor jiného lékaře.
Děkuji za odpověď.
Těhotenství po TEP kyčle
(Diskuze k tématu Kyčel - totální endoprotéza klasická)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Dobrý den,
pokud je endoprotéza dostatečně vrostlá a srostlá, tak by těhotenství nemělo mít žádný vliv na opotřebení kyčle. Omezení chůze asi v podobě kulhání budete mít pořád, ale klidně můžete otěhotnět a můžete mít i více dětí. S pozdravem dr. Pávek
![]() | Basic member |
Kopřivnice
Počet příspěvků: 22
Dobrý den,
Váš lékař zná Váš stav nejlépe. Pokud je implantát v dobrém postavení a nejsou jiné komplikace, nemělo by těhotenství mít větší vliv na zhoršení stavu, jistě je třeba ale počítat s nějakými bolestmi při přetížení hlavně ke konci těhotenství. Stav by ale měl zhodnotit Váš ortoped a gynekolog
Zdravím dr.Ostrý
Vaše ev. těhotenství by nemělo mít zásadní vliv na endoprotezu, pokud je vše v korektním stavu.
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobrý den.
Mohla bych se s Vámi zkontaktovat přes email? Mám potíže s kyčlí, a chtěla bych se pobavit s někým, kdo má podobný problém. Mohla byste mi ve spoustě věcí pomoci...Děkuji
Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?