TEP a misionářská poloha

(Diskuze k tématu Kyčel - totální endoprotéza klasická)

TEP a misionářská poloha

Je mi 41 let a před 2měsíci jsem absolvovala TEP kyčel.kloubu,vše probíhá vpohodě.Mám mladšího přítele a chtěla bych se zeptat,za jak dlouho po teto operaci mužeme provozovat normal.sex.život,hlavně klasickou polohu misionářskou.Děkuji za odpoved....

29.7.2008 00:48

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na TEP a misionářská poloha / 29.7.2008 0:48

Vážená paní,
otázku pozic Vašich dolních končetin při sexu Vám může doporučit pouze Váš operatér, který ví jak je Váš kyčelní kloub po operaci stabilní.
Mohu vám dát jen zcela nezávazné obecné pokyny : po operaci kyčelního kloubu je výhodnější používat metodu \"zezadu\", kdy kyčelní klouby se neohýbají více než 90 st., dále je možná poloha na neoperovaném boku, kdy partnerka má mezi koleny polštář.
Jinak doporučuji se bez uzardění obrátit v této věci na Vašeho operatéra, protože sex přece patří k normálnímu životu.
prim. MUDr. René Moster, CSc., REVMACENTRUM

29.7.2008 21:46

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)
RE: Odpověd na TEP a misionářská poloha / 29.7.2008 0:48

Dobrý den, ta poloha zezadu už platí navždy, nebo jen po určitou dobu , např. ty 3 měsíce. Misionářská poloha už nikdy? Promiňte, že se tak ptám, ale sám píšete, že sex k normálnímu životu patří, tak mě to zajímá. Děkuji. Marcela.

5.11.2011 08:33

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
RE: Odpověd na TEP a misionářská poloha / 29.7.2008 0:48

Zdravím,
lze po umělé kloubní náhradě kyčle při sexu provozovat i tzv. misionářskou polohu. Lépe, když si partnerka dá pod zadek velký klínový polštář, kyčle se mohou ohnout do 90 st. Kyčle dát od sebe není problém. I poloha "jízdmo" by neměla dělat problémy
Jde o to, aby umělý kloub se nevykloubil.
Luxační poloha je : dát nohy křížem a ohnout v kyčlí víc než 90 st a vnitřní rotace v kloubu.
prim. Moster, Revmacentrum

5.11.2011 09:02

Odpověd na TEP a misionářská poloha / 29.7.2008 0:48

Dobrý den,
maminka jde na TEP kyčle. mají s tatínkem místnost, tkz letiště, na které se dá dostat jen ze předu, z boku ne. Může na tom spát?

28.10.2008 11:17

Ano, i na "letišti" se dá spát, pokud je přístup jen z jedné strany. Pacient si sedne na lůžko stejně jako na bok postele, položí se a neoperovanou ohnutou končetinou se posune do hloubky lůžka.

28.10.2008 13:25

Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?