Dobrý den ,
čeká mne operace kyčle - totální endoprotéza.
Chtěla bych vědět kolik mne bude stát úhrada operace, jsem pojištěnec 207 OZP.
Děkuji za pomoc E. Pešková
Totální endoprotéza - náklady
(Diskuze k tématu Kyčel - totální endoprotéza klasická)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Zdravím, paní Pešková,
podle platné legislativy lze si připlatit pouze za nadstandardní pokoj ve státním zdravotnickém zařízení. Jinak by měla být operace ve státním zdravotnickém zařízení zcela hrazena z prostředků Vašeho zdravotního pojištění. V nestátním zdravotnickém zařízení se o cenách informujte u Vašeho ošetřujícího lékaře.
www.revmacentrum.cz
www.razovavlna.eu
návštěvník
Počet příspěvků: 10
Dobrý den, je mě 43 let,mám artrózu obou kyčlí 3 stupeň,od května 2010 jsem zaregistrovaná a čekám na operaci,můj stav se za osm měsíců rapidně zhoršil,k chůzi používám dvě francouzské hole a každý pohyb je pro mne velice bolestivý.Vzhledem k současné reformě zdravotnictví mě lidé z mého okolí upozorňují,že si budu muset operaci zaplatit,chtěla bych vědět jak to tedy je ? Budu si muset operaci zaplatit a kolik ?
návštěvník
Počet příspěvků: 19
Dobrý den,
to samé by mě také zajímalo. Mám vrozené luxace kyčel.kloubů a 4.st.Je mi 45 let.Mám odoperovaný jeden kyčel (bude to skoro 6 měsíců)a čeká mě druhý, ale dle lékaře se to nestihne v tomto roce a ten další(2012)si mám již připravit na materiál mezi 70-80 tisíc...je to pravda? Dost mě to zaskočilo. Mám to vrozené a i tak musím tolik platit? A ještě jeden dotaz: Byla jsem teď nastydlá a brala jsem antibiotika kvůli kyčli. Dnes jsem byla venku a chodila 2 hodiny a měla jsem hrozné bolesti v okolí kyčle. Někdy to nebolí, ale někdy moc- hlavně úpony a okolí.Nemohla jsem ani vlést do autobusu. Sedimentace dnes dělaná byla 9.
návštěvník
Počet příspěvků: 10
Ahoj Zuzko,jestli můžete pošlete mi svůj email,ráda bych se vás na pár věcí zeptala.děkuju nasamama@seznam.cz
návštěvník
Počet příspěvků: 5
Dobrý den, za měsíc mě čeká totální endoprotéza kyčelního kloubu. Je mi 53 let a stále žiji aktivním životem. Pokud budu požadovat "lepší" necementový kloub (titan) budu si muset připlatit, nebo vše hradí pojišťovna (jsem u VoZP 201)? Děkuji za odpověď Jana
Zdravím,
podle dosud platné legislativy není možné ve státních zdravotnických zařízeních si připlatit legálně za \"lepší\" umělý kloub, resp. za kloub který vykazuje nejdelší křivku přežití implantátu. Sice změna zákona je \"na spadnutí\", ale současná situace je, bohužel, taková, jaká je. Změna nezáleží na zdravotnících, ale na změně legislativy. Je ovšem vhodné se informovat na pracovišti, kde jste objednán o Vašem požadavku. V některých nestátních zdravotnických zařízeních je určitá možnost výběru kvality implantátu již nyní.
prim. Moster, Revmacentrum
návštěvník
Počet příspěvků: 2
dobrý den, mám dva roky po operaci kyčle totálka a mám stále problém s pohyblivostí nohy od kyčle ke koleni jako by tam byl nějaký problém ve svalu a nervech. Noha mi neslouží jak má, mám bolesti formou bodavého nože nemůžu si třeba kolikrát ani sednout,dokud mě tam nebodne,nohu mám stále jako nasponovanou. ortoped mi řekl , že je to od páteře, ale mě se to nezdá.mám se objednat u neurologa nebo já opravdu nevím je to velice nepříjemné.poradte.noha je prostě zablokovaná a nemůžu se v tu chvíli ani hnout. po určité době to odezní a je chvíli pokoj přichází to třeba 10x za den. děkuji Jarmila
Začal bych u neurologa, vhodné i vyšetření rehabilitačním lékařem znalým problematiky.Pokud se tam nenajde nic, pak asi konzultace jiného ortopeda znalého endoprotetické problematiky.
Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?