Výměna kyčelní náhrady

(Diskuze k tématu Kyčel - totální endoprotéza klasická)

Výměna kyčelní náhrady

Dobrý den, před několika měsíci jsem podstoupil operační zákrok, kdy jsem prodělal výměnu kyčelního kloubu endoprotezou. Po zákroku bylo zjištěno, že operovaná noha byla zákrokem prodloužena o 15 mm. Po určité době uřívání této náhrady došlo k jejímu uvolnění a v následujících měsících mám podstoupit nový zákrok. Svého lékaře jsem upozornil na skutečnost prodloužení operované končetiny. Touto cestou jsem se Vás chtěl zeptat, zda při opakovaném zákroku může být použita taková protéza, která by mi vrátila končetinu do původní délky. Můj lékař mi řekl, že tato možnost není. Selským rozumem jsem usoudil, že pokud je ted noha delší, tak je přeci "odkud brát" a mohla by být vrácena za použití vhodné náhrady do původní délky.

12.2.2011 21:30

Probíhá odesílání formuláře

RE: Výměna kyčelní náhrady

Zdravím,
při operaci umělé kloubní náhrady je třeba vždy respektovat anatomické poměry. Kloub je při operaci třeba udělat stabilní, aby nedošlo k vykloubení. Z tohoto důvodu je možné proto lehký rozdíl délek končetin.
www.revmacentrum.cz

13.2.2011 07:10

Kvalitní  (6)    Nekvalitní  (0)

Řešíte v principu pro Váš život nepodstatné problémy. Pokud se podaří udělat proteza, krterá bude mnoho let držet a bude funkční- máte vyhráno a cena za to může být mírná nestejnost délky končetin, která se dá korigovat a krom toho do 2 cm rozdílu délek nedělává potíže.
js

22.2.2011 08:37

Kvalitní  (6)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den chtela jsem se zeptat pred 5ti lety byla maminka operovana vymenovaly ji kycekni kloub a pred 3tydny ji to zacalo bolet a nemuze chodit zjistili ji ze ma o 1cm kratsi nohu.Nemuze v noci spat.

14.9.2011 16:24

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Zdravím,
bez odkladu navštivte pracoviště, kde umělá kloubní náhrada byla operována.
prim. Moster, Revmacentrum /SurGal Clinic, Brno

14.9.2011 16:43

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)

Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?