Dobrý den,
je mi 25 let. Můj diagnostický souhrn zní: asociovaná enteropatická spondylartritida, těžká koxartróza, Crohnova choroba, chudokrevnost...Před třemi měsíci jsem porodila (císařským řezem). Prosím o radu. V sedmém měsíci těhotenství jsem prodělala zánět v pravé kyčli. Kvůli bolesti jsem musela chodit o francouzkých holích. Zánět mi zaléčili, ale bolest nepřestala. Bylo mi řečeno, že po porodu by se mi mělo ulevit. Bohužel bolesti jsou stále silnější. Na nohu nemohu došlápnout ani ji nijak vytočit a přidala se bolest v koleni. Při stání (o berlích) nastává bolest celé nohy. Můj revmatolog mi provedl RTG kyčle a prý podle toho mi sdělí další léčebný postup. Jsem už zoufalá. Mám miminko a nemohu se o něj stoprocentně postarat. Také samozřejmě kvůli bolesti "zanedbávám" manžela. Prosím poraďte mi... Je v tomto případě nutná endoprotéza kyčle, nebo stačí Resurfaceing? Nebude komplikací v operaci Crohnova choroba? Není možné, že jen např. rehabilitace, lázně apod. by mi pomohly? Mého lékaře se musím na vše ptát, sám mi moc informací nesdělí. Stále jen čekám.
Děkuji moc za odpověď
Bolesti kyčle a péče o miminko
(Diskuze k tématu Kyčel - resurfaceing)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Vážená paní,
jistě, pokud mátě vážné problémy s pohybovým aparátem je vhodné řešení. Nyní 3 měsíce po porodu je ještě oblast pánve, vč. oblasti kyčlí po porodu, rozvolněná a klouby mohou být tím dekompenzované. V této době jistě není nejvhodnější doba k operaci kyčelního kloubu.
Aby jste nebyla v omylu, Vámi uváděná operace - resurfaceing- není "jen" nějaká přechodná operace, je to náročná operace jako každá operace umělého kloubu a neřeší v žádném případě jen dočasně problém s artrózou. Doporučuji si najít některé renomované pracoviště, kde se umělými klouby majoritně zabývají a poraďte se o Vaší prognóze a o nejvhodnějším, nyní po Vašem porodu, nejlépe konzervativním postupu.
www.revmacentrum.cz
www.razovavlna.eu
Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?