Zajímá mě, co je to resurfacing a jestli bych jej mohl podstoupit místo výměny kyčelního kloubu. Je mi 34 let a měl jsem vrozenou vadu kyčlí… Co je pravdy na tom, že může být resurfacing i škodlivý?
Může resurfacing nahradit výměnu kloubu?
(Diskuze k tématu Kyčel - resurfaceing)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Resurfacing je metoda, při které se nahrazuje pouze povrch jamky a hlavice kyčelního kloubu. Metoda je tedy vhodná pro ty, kdo mají zachovalý tvar obou částí kyčelního kloubu. Používá se především u mladších lidí, kdy je předpoklad, že bude třeba implantát měnit a je nutné zachovat maximum kosti. K implantaci se používají kovové materiály, keramiku použít nelze, protože by se v tenké vrstvě rozlámala. Nicméně jak píšete, samozřejmě i tato metoda má své nežádoucí účinky, jedná se o možné problémy s ionty. Uvažuje se o jejich toxicitě pro lidský organismus, takže se resurfacing v současnosti užívá spíše opatrně. Ale jednoznačně prokázané nejsou.
Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?