Dobrý den,
približne v roku 2008 mi operovali pravé koleno zdůvodu caltitového výrastku v šlache. V tom období začali bolesti aj v lavom kolene, kt. po čase ustali. No v dnešnej dobe (pribižne celý tento rok)sa bolesti objavili v oboch kolenách (vačšia bolest je v lavom kolene). Aj v prípade, že som vynechala šport, bolesti sú aj ked mám koleá vystreté a v klude. Bola som u ortopeda koncom sprna a mi povedal,že mi slabnu chrupavky v kolenach dal mi prášky, kt som musela vysadit(vedlajsie účinky), pred vyše mesiacov som zase zašla na kontrolu k svojmu ortopédovi a mi povedal,že v pravom kolene mám menšie calcitové utvary, kt. by sa dali odstránit rázovou vlnou, kt. bude aplikovat aj na bolesti v lavom kolene. Chcela by som sa spýtat či by sa nedalo a za akých podmienok dohodnút konzultácia u vas, kedže som Slovenka študújuca v ČR? A prípadne aj cenu procedury razovou vlnou (mne bola vyčíslane jednorázovo na 220eur.)
Za skoru odpoved vopred DAKUJEM
SALAYOVA
Léčba bolesti kolen rázovou vlnou
(Diskuze k tématu Léčba rázovou vlnou)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Dobrý den,
je potřeba vás vyšetřit a poté stanovit postup léčby. Rázová vlna
by byla nejpravděpodobnější řešení. Pro veškeré informace a objednání
volejte 603536937, 323618332.
S pozdravem
MUDr. Dalibor Zeman
návštěvník
Počet příspěvků: 3
Dobrý den,jsem průvodkyně cestovního ruchu, takže na nohou jsem stále, mám nadváhu, jinak jsem čiperná. V roce 2009 mne začalo zlobit levé koleno, spíše klidové bolesti, střílely do stehna, lýtka, byly kolem kolena, někdy pálivé, jindy píchavé. Ortoped mi zrentgenoval bederní páteř a konstatoval, že je to od páteře, dostala jsem jakési tablety. Je to 2 roky, už nevím, jak se jmenovaly. Bolesti nepřestávaly, šla jsem k druhému ortopedovi. Píchnul mi injekci do kolena, na pár dnů bolesti ustoupily, potom další injekce, po magnetoterapii bolesti ustoupily,ale to už nastalo léto, teplíčko a já běhala a běhala, prostě jsem koleno lehce cítila, zejména při chůzi po schodech dolů. Bolest se ze dne na den objevila v září 2011, opět různé injekce, magnetoterapie, bolest zmizela tak na 2 dny, následovalo vyhrožování náhradou kolenního kloubu. Za celou dobu mi koleno nikdo nezrentgenoval. Před 10 dny jsem uklouzla, v koleni píchlo a v krajské nemocnici po rtg vyšetření lékař konstatoval, že do umělého kolena mám daleko, že tam jsou mírné artritické změny přiměřené věku (je mi 55)a pohmoždila jsem si měkké tkáně, snad úpony... Ležím doma, ortéza mi padá, tlačí, takže chodím o berličkách jen na WC a zpět do postýlky a hledám co by mi pomohlo. Koupila jsem si Colafit a Schindeleho minerály, mažu mastí Ibalgin duo. Za pár dní jdu na kontrolu opět k ortopedovi na polikliniku, tomu, který mi vyhrožuje umělým kloubem a mé bolesti odkazuje na hyperlordozu bederní páteře. Můžete mi, prosím,poradit a snad i nalít trochu optimismu?! Za pár týdnů mi začíná turistická sezona a já musím být fit. Přestože si platím nemocenské pojištění, jako OSVČ první měsíc marodím zdarma, ostatně ani neschopenku mi nikdo nenapsal, jen řekli ležte. Poraďte, prosím. D.Bohdalová, Český Krumlov
Zdravím,
pokud by jste byla schopna dovézt RTG (na fólii či na CD) a vážit cestu do Brna, jistě najdeme cestu k řešení :-)
prim. Moster, Revmacentrum
návštěvník
Dobrý den, jste Zlatíčko, takhle rychlou odpověď jsem nečekala. Už to mi zvedlo náladu. Teď ještě nechci s tou čerstvě poraněnou nohou moc lítat, já jsem neřidič, ale probereme v rodině, pokusím se získat svůj snímek a ozvu se. Děkuji. Mgr.Dagmar Bohdalová
Zdravím,
pacient má nárok na kopii zdrav. dokumentace, tedy i RTG - bez problémů pracoviště nahrávají RTG za cenu CD.
prim. Moster, Revmacentrum
DObrý den,
pokud jste uklouzla, mohla jste si v koleni natáhnout vazy a pak často bolest kolene vypadá jako když máte artrozu kolene nebo bolest jako před operací kolene. Terapie pomocí rázové vlny je na tyto bolesti velmi často účinná. Pokud byste měla zájem je možné se na Vás podívat i v ČB.
Mám na svém pracovišti ultrazvuk pro diagnostiku poškození měkkých tkání, takže je možné se podívat i na vazy a svaly kolem kolene a to na RTG vidět není, takže pokud máte RTG tak je to určitě dobře a ostatní lze ještě vyšetřit ultrazvukem a zaléčit rázovou vlnou poškozené tkáně.
S pozdravem V.Kovalovský
návštěvník
Dobrý večer, moc si vážím obou odpovědí a protože jsem z Českého Krumlova, Budějovice jsou pro mne momentálně schůdnější. Prosím o kontakt na Vaše stránky, popřípadě telefonický kontakt. Děkuji za vstřícnost. D.Bohdalová
Stačí, když kliknete na moje jméno u odpovědi a zobrazí se Vám můj profil včetně všech kontaktů :-).
S pozdravem V.Kovalovský
www.dobrarehabilitace.cz
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobrý den přeji, mám problém s levým kolenem.Od narození trpím nemocí Hemofilie.Nyní mě v nemocnici v ČB poslali na magnetickou rezonanci a tam zjistili, že mám nízkou (skoro žádnou) chrupavku.Pan doktor mi řekl, že bolesti jsou odpovídají a zatím se s tím nic nedělá.Je mi teprve 21let a docela mě štve, že ráno mi trvá jakou dobu, než se postavím na nohy, do schodů už skoro nemůžu a ze schodů mám opravdu velké problém.A běhat?Na to už jsem zapomněl tuplem.Nyní se začínají projevovat bolesti, zatuhlost a občas i výpotek v pravém kotníku.Oznámil jsem to svému lékaři a on řekl, že se poradí s ortopedama a dá mi vědět a uplynuli 2 měsíce a ještě se neozval.Chtěl bych se Vás tedy zeptat, zda by mi na to koleno mohla pomoci rázová vlna.Děkuji
Zdravím,
hemofilie, ostatní krvácivé stavy a poruchy krevní srážlivosti nejsou vhodné k léčbě rázovou vlnou.
prim. Moster, Revmacentrum, Centrum léčby rázovou vlnou ESWT
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Aha, děkuji.Takže asi nebude jiné řešení, než do budoucna dát jiný kolenní kloub.
Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?