Zátěž během léčby rázovou vlnou

(Diskuze k tématu Léčba rázovou vlnou)

Zátěž během léčby rázovou vlnou

Dobrý den, téměř rok mám problémy s pravým ramenem. Obstřiky nepomáhají, bolesti trochu ustoupí při minimální zátěži horní končetiny. Na základě této skutečnosti mi lékař navrhl tento typ léčby. V podstatě jsem rozhodnut tuto léčbu podstoupit, ale chci se zeptat jak je to mezi jednotlivými sezeními s prací. Pracuji střídavě jako stavbyvedoucí a montér. Při kancelářské práci jsou bolesti minimální, jakmile pár dní manuálně pracuji jsem opět tam kde jsem byl. Momentálně pro mě přichází v úvahu pouze zařazení na manuální práci a nevím, zda je vhodné, po dobu léčby, rameno nadměrně zatěžovat. Děkuji za odpověď.

13.7.2010 15:57

Probíhá odesílání formuláře

RE: Zátěž během léčby rázovou vlnou

Zdravím,
z Vašeho příspěvku nelze stanovit příčinu potíží v oblasti ramenního kloubu. Je třeba prioritně určit příčinu bolestí, po té navrhnout způsob léčby rázovou vlnou. Ramenní klolub je dobře vyšetřitelný ultrazvukem, následně lze indikovat typ léčby rázovou vlnou, a to zda léčbu radiální rázovou vlnou (RSWT) či fokusovanou (ESWT) rázovou vlnou. V každém případě můžete konat během i po léčbě lehkou fyzickou práci, pokud nebudete suplovat př. nedostatek zaměstnanců na stavbě při výkopových pracech či nebudete provádět montáže celý den s rukama nad hlavou :-)
www.revmacentrum.cz
www.razovavlna.eu

13.7.2010 16:23

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den,
Více jak 1 rok trvající bolest ramene může zapříčinit buď porucha ¨
šlach.aparátu, ev kostní laese.Nabízí se spíše poranění šlach. aparátu ramene,nejčastěji bývá poraněna tzv.rotátorová manžeta.Může jít o drobné trhlinky, ale i o projevy chron. zánětu, někdy i usazování vápenných sraženin v místě poraněné šlachy. Jinými slovy, jde především o přesnou diagnosu, což zatím nelze.Chtělo by to jistě pečlivé vyšetření, doplnit nejen RTG ale i ultrazvuk.vyšetření ramene.
POkud by se tedy aplikace měla provádět,potom by měl režim vyadat asi takto.Cca 3-4 dny by byl nutný přísný klid ramene,cca 5-6 týdnů spíše jen lehčí fys nenáročná práce.
s pozdravem milan krejčí krejci@ortopediezlin.cz

19.7.2010 21:28

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den, skoro dva roky se neúspěšně léčím s bolestí v oblasti kotníku u levé nohy. RTG i ultrazvuk kotníku jsou negativní, jen mírné degenerativní změny./55 let/.Jedná se o opakované /chronické?/záněty šlach.
Prodělala jsem klasickou léčbu s obstřiky, rehabilitace i různé fyzioterapie,ale úleva je jen občasná.
Není to poúrazový stav, bolest přišla plíživě a postupně se stupňovala.
Myslíte, že by léčba rázovou vlnou byla vhodná?
Děkuji a srdečně zdravím.

12.5.2011 10:54

Zdravím,
léčba rázovou vlnou je zcela bez jakýchkoli vedlejších účinků na organizmus, na rozdíl od léčiv a aplikace kortisonoidů (obstřiků).
Tedy není co ztratit, spíše získat. O úspešnosti léčby rázovou vlnou v konkrétním přípdaě bych se vyslovil až po klinickém, USG a RTG vyšetření.
Máte-li zájem o léčbu rázovou vlnou v naší společnosti, objednejte se.
www.razovavlna.eu

12.5.2011 11:30

Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?