Bolesti lokte jako nemoc z povolání?

(Diskuze k tématu Loket - epikondylitidy)

Bolesti lokte jako nemoc z povolání?

Dobrý den,mám velké bolesti na zevní straně lokte, zvláště při rotaci zápěstí a pohybu lokte na horu již 3/4 roku, někdy jeto opravdu výkon si vyčistit zuby.Mám velmi namáhavou práci.Každodenní přenášení a zvedání břemen a práce s pneumatickým kladivem.1.Zajímá mně zdali to může být následkem toho to zaměstnání.Tuto práci vykonávám více jak 10 let. 2.mohu požadovat odškodnění? Děkuji.

11.10.2009 20:39

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Bolesti lokte jako nemoc z povolání? / 11.10.2009 20:39

Zdravím,
vaše potíže by mělo řešit oddělení nemocí z povolání, které je na každém okrese i kraji. U Vašeho závodního lékaře se ohlaste s potížemi, ten by měl poslat hlášení na podezření o vzniku nemoci z povolání. Pokud se onemocnění v souvislosti s prací s vibračními nástroji potvrdí, odškodnění jistě bude.
www.revmacentrum.cz

15.10.2009 19:28

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
RE: Bolesti lokte jako nemoc z povolání?

Dobry den,mám bolesti v lokte.Již 7 tyden marodim s bolestí v lokte.Podstoupil jsem rhc,ale nepomohlo to.Trošku se to zlepšilo.Potom jsem byl poslán k ortopedovi a tan mi zjistil ,že mám osteroaltrozu humerolnárního kloubu vpravo.Dal mi nake léky ale bolest přetrváva.Pracuji jako brusič.Můj problém je v tom ,že jsem ty problémy měl u jiné firmi před 2 a půl rokem .A již jsem vystřídal další 2 firmi po 8 měsících.Firma u které jsem měl problémy již není v Čr ale v Rumunsku.Mněl jsem tam problémy ze šlachama na te samé ruce.Pracoval jsem tam přes 10 let a asi tak po 4 letech jsem měl ty potíže a byl jsem přeřazen na jinou práci.Mohl bych nakym spůsobem uplatnit na to nemoc s povlání.Tedy jestli to uznaj.Děkuji za odpověd

8.4.2011 19:21

RE: Bolesti lokte jako nemoc z povolání?

Zdravím,
jak je uvedeno v předchozích doporučeních:
- cestou závodního lékaře kontaktujte Oddělení chorob z povolání (OCHOP)z podezření na chorobu z povolání.
www.revmacentrum.cz

12.4.2011 18:52

Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?