Mám časté bolesti krční páteře a velmi mi pomáhá nošení náhrdelníku s permanentními magnety. Mám 14ti měsíčního syna, kterého stále ještě kojím. Může mít působení magnetů negativní vliv na jeho vývoj? Vím, že nošení těchto magnetů, i na vzdálenějších místech těla, je v těhotenství kontraindikováno. Platí to i o kojení?
Nošení magnetického náhrdelníku v době kojení
(Diskuze k tématu Magnetoterapie)
Petra
návštěvník
Počet příspěvků: 1 návštěvník
30.6.2010 22:54
Probíhá odesílání formuláře
MUDr. Kateřina Šochová
Rehabilitační a fyzikální medicína
Vnitřní lékařství
Šenov
Počet příspěvků: 6
![]() | Premium member |
Vnitřní lékařství
Šenov
Počet příspěvků: 6
Dobrý den, vážená paní Petro, magnetoterapie je kontraindikována v těhotenství, ale v případě pulzní magnetoterapie přístrojem (neboť se přesně neví účinky na rostoucí plod), v období kojení se k tomuto problému různí autoři staví různě, pravděpodobně ze stejného důvodu. Pakliže používáte magnetoterapeutický náhrdelník, který Vám pomáhá a máte obavy z požkození dítěte, jednoduše ho sundejte před zahájením kojení.. Pokud se jedná o otázku nošení náhrdelníku z magnetů a ovlivnění laktace ve smyslu plus nebo mínus, tak tohle asi zatím nikdo neprozkoumal..
6.7.2010 15:14
Kvalitní
()
Nekvalitní
()
Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?