Dobrý den,prosím o radu.Již více než 4 roky mám bolesti na pravé noze u palce,poslední dobou čím dál častěji,otoky na bříšku pod palcem od rána po probuzení,nemohu došlápnout na celé chodidlo.Palec je stuhlý,při chůzy bolestivý a kloub vystouplý.Domnívala jsem se,že jde o kladivkový palec.Po návštěvě na Ortopedii po rentgenovém snímku mě lékař řekl,RTG ukázal na zanikající kloubní štěrbinu,okrajové osteofyty,obraz hallux rigidus.Doporučil zkusit rehab.UZ a řekl že řešení je jen operační.Po půl roce mam stále velké bolesti,i při menší zátěži.Mohu se touto cestou informovat,co tato operace obnáší,jak dlouhá je pracovní neschopnost a zda se bolesti nevrátí i po zákroku?Zda se operace provádí jen na některých klinikách nebo v každé nemocnici kde je ortopedie? Děkuji Vám za odpověd Miluše.
Hallux rigidus
(Diskuze k tématu Noha - vbočený palec)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Zdravím, Miluško,
problematika ztuhlého palce (hallux rigidus) je zpravidla operační, pokud je kloub bolestivý a štěrbina zanikající. Existuje několik typů operací tohoto onemocnění od méně radikálních až po radikálnější tzv. resekční artroplastiky nebo zpevnění kloubu. Umělé klouby se neosvědčily. Jedná se o základní ortopedickou operatívu, která by měla být prováděna na každém okresním pracovišti, méně radikální operace se dají zvládnout i ambulantně. Typ výkonu musí určit operatér podle stupně Vašeho postižení.
www.revmacentrum.cz
www.razovavlna.eu
Je množství možností, jak to léčit, ortoped by měl poradit.
| Premium member |
Počet příspěvků: 34
Dobrý den Miluše,
hallux rhigidus je diagnosa,která v podstatě znamená již těžší degener.změny v zákl.kloubu palce nohy.To ale, žel, vyvolává serii dalších problemů,nejen bolest kloubu, ale především změnu pohyb. stereotypu/nášlap a přenos váhy pata-špička/ a tím logicky i řadu sekundar.změn.Řešení na počátku může být konservativní/odlehčení indiv stelkou, korektory apod./,ale u rozvinutých případů v podstatě jen chirugické, lokální nález a rtg v podstatě rozhodnou o typu operace. zdravím
MUDr.Milan Krejčí www.ortopediezlin.cz
návštěvník
Počet příspěvků: 11
Miluško dobrý večer, mám úplně stejné problémy jako vy. Nejhorší je, že jeden doktor doporučuje nějaký typ operace, jiný doktor jiný typ operace a jiný doktor říká - určitě neoperovat. Jsem zvyklá hodně sportovat, bolesti mám velké, ale bojím se, abych po operaci nekulhala. Můžete mi prosím napsat, jestli se vám podařilo tyhle problémy řešit a jak? Předem moc děkuji za předání zkušnosti. Alena
Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?